Moto


Nalazite se ovdje: Početna stranicaMotoMaverick Vinales otvorio MotoGP sezonu zasluženom pobjedom

Maverick Vinales otvorio MotoGP sezonu zasluženom pobjedom


Prva sezonska utrka u Qataru otvorila je sezonu na najbolji mogući način. Utrka za pobjednika vodila se do zadnjeg zavoja, a najbrži je bio 22-godišnji Maverick Vinales, novi član Yamahinog tima.

Zanimljivu utrku smo gledali os samog starta. Na samom početku na čelo je vrlo brzo izbio Johann Zarco (Tech 3 Yamaha), dvostruki Moto2 prvak, koji je pokazao odličnu vožnju u kojoj je čak počeo odmicati ostatku ekipe. No, skupo ga je koštalo Qatarsko vlažno vrijeme koje se počelo spuštati, tako da je u 2. zavoju 7. kruga izletio sa staze. Pitanje je sam što bi se dogodilo da nije, da li bi sezonu pobjedom otvorio “rookie” Zarco?

Francuz nije jedini koji je izletio, još četiri iskusna vozača nisu završili utrku (Petrucci, Iannone, Chrutchlow, Bautista). Ipak, ono glavno vodilo se na čelu utrke, gotovo niti u jednom trenutku nije se znalo tko će pobijediti.

Posljednjih desetak krugova izdvojila se vodeća petorka s Andrea Diviziosom na čelu (Ducati), slijedio ga je Andrea Iannone (Suzuki) , Maverick Vinales (Yamaha), Valentino Rosi (Yamaha) i Aktualni svjetski prvak Marc Marquez (Honda). Nakon nekoliko krugova izlijeće Iannone, a glavnu borbu za pobjednika vodili su Vinales i Divizioso. Rossi ih je neko vrijeme uspijevao pratiti, čak i zaprijetiti, no na kraju je ipak odustao. U dvoboju Vinalesa i Diviziosa mladi je Španjolac uspio dovoljno pobjeći na svojoj Yamahi jačem Ducatiju tako da je ciljnu ravninu prošao prvi.

Evo i rezultata utrke, slijedeća se vozi u 9. travnja u Argentini.