Moto


Nalazite se ovdje: Početna stranicaMotoMaverick Vinales iznenadio i neočekivano pomeo konkurenciju

Maverick Vinales iznenadio i neočekivano pomeo konkurenciju


Njihov motor zovu “mali Suzuki”. No, na prvenstvenoj MotoGP utrci voženoj u Velikoj Britaniji pokazao se kao velik, vrlo velik. S gotovo 3,5 sekunde prednosti Maverick Viñales je na svom Suzukiju donio neviđenu sreću svom timu!

Odličnu utrku gledali smo na britanskom otoku. Nakon starta već na drugom zavoju sudarili su se Loris Baz i Paul Esparago, tako da je utrka zaustavljena. Nakon 15-ak minuta pauze utrka je nastavljena. Odmah nakon nekoliko zavoja na čelo je izbio Maverick Viñales i samo je povećavao prednost koju nije ispuštao do kraja utrke.

Prave su se stvari događale iza njega, vodila se oštra borba od drugog do šestog mjesta gdje su se stalno mijenjali Cal Chrutchlow (Honda), Valentino Rossi (Yamaha), Marc Marquez (Honda), Dani Pedrosa (Honda) i Andrea Iannone (Ducati). Talijanski vozač je nekako izgledao i najbrži, no na jednom zavoju proklizava i gubi svoje teško osvojeno drugo mjesto.

Ovu će utrku posebno pamtiti u Suzukijevom timu jer je 21-godišnji Viñales ostvario prvu pobjedu za tim od davne, davne 2007. godine. Evo i rezultata utrke, kao i ljestvica vozača. Iduća se utrka vozi za tjedan dana u San Marinu.

Maverick Vinales iznenadio i neočekivano pomeo konkurenciju 02

Maverick Vinales iznenadio i neočekivano pomeo konkurenciju 03