Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiMassa pobjednik u Francuskoj

Massa pobjednik u Francuskoj


Felpe Massa dožao je do još jedne sezonske pobjede u Francuskoj, najviše zahvaljujući problemu s bolidom koje je imao vodeći Raikkonen, također u Ferrariju. Ovom pobjedom Massa izbija na čelo vozačke ljestvice.

U još jednoj prilično nezanimljivoj utrci u Francuskoj nismo vidjeli ništa previše zanimljivo. U stvari, cijelo dosadašnje prvenstvo možemo označiti kao uglavnom nezanimljivo, uz vrlo rijetke atraktivne vozačke poteze. Većina prestizanja obavljeno je kroz boksove, a puno nije odskakala niti današnja utrka u Francuskoj. Malo uzbuđenja donijela je kiša 15-ak krugova prije kraja utrke, no ni to nije donijelo neke značajnije promjene.

Sam start utrke prolazi dobro. Dva vodeća Ferrarija su pobjegla naprijed, a Alonso gubi dva mjesta i pada na petu poziciju. Ubrzo vraća jedno mjesto ali ostaje iza Trullija u Toyoti koji je poznat kao vozač kojeg je gotovo nemoguće prestići. U 15. krugu Alonso prvi odlazi u boks, a za njim i ostali.

Kimi Raikkonen je bio vodeći do 36. kruga kada je počeo usporavati. Dogodio se problem na njegovom bolidu, s lijeve mu strane puca ispušna cijev i otkida dio bolida. Massa ga ubrzo obilazi, no Kimi uspijeva zadržati drugu poziciju. Trinaest krugova prije kraja utrke počinje kiša koja nije poremetila taktike timova jer niti jedan vozač nije mijenjao gume u kišne.

Dva kruga prije kraja utrke malo uzbuđenja doveli su nam Kovalainen (McLaren) i Trulli (Toyota). Ipak je Trulli uspio zadržati odličnog Kovalainena.

I to je sve što smo mogli vidjeti zanimljivo u Francuskoj. Massa pobijeđuje, Raikkonen osigurava hat-trick za Ferrari, a na pobjedničko postolje se penje i Trulli u Toyoti.

Evo i rezultata utrke.

Nakon utrke Massa preuzima vodstvo na ljestvici vozača. Cijeli pregled vozačke i konstruktorske ljestvice uskoro potražite ovdje.