Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliMaserati GranTurismo S – još jedna hrvatska premijera na Hrvatskom Auto Festivalu 2012

Maserati GranTurismo S – još jedna hrvatska premijera na Hrvatskom Auto Festivalu 2012


Trebala su biti izložena dva Maserati modela – GranCabrio i GranTurismo. Kabriolet model je prodan odmah nakon objave u medijima, a kupac je želio ostati anoniman 🙂

Ono što smo uspjeli snimiti je Maserati Gran Turismo S. maserati ima bogatu povijest. Spomenimo samo godinu 1957. jada je legendarni Juan Manuel Fangio pobijedio u utrci Formule 1 upravo u Maseratiju. Od tada pa sve do danas Maserati marka je prepoznata kao vrhunska sportska klasa, ali i skupi i luksuzni automobil samo za one najdubljeg džepa.

Maserati, ponosan na slavne korijene svog imena, danas nudi tri modela za najprofinjenije uživanje u vožnji: najnoviju generaciju GranTurisma, sam vrh GT klase, njegovu inačicu bez krova, gdje obje izvedbe dolaze u svim kombinacijama luksuza ili performansi, te prestižnu limuzinu jednostavnog imena Quatroporte.

Grancabrio, kako se naziva inačica Granturisma bez krova dobio je i verziju Sport, još jaču, još bržu i još eksplozivniju od standardnog Grancabrija. 450 konja iz V8 motora potjerat će vas do 100km/h za 5,2 sekunde i to uz vjetar u kosi i neće se zaustaviti sve do 285 km/h, ako to vaš “stajling” može izdržati. I to je ona izvorna ideja Maseratija.

Ono što smo vidjeli, to smo i snimili na Hrvatskom Auto Festivalu održanom prošlog vikenda na Otoku hrvatske mladeži na zagrebačkom Jarunu.

Kako izgleda sportska inačica ovog moćnog “jurišnika” možete pročitati ovdje:
Maserati GranTurismo se vraća u MC Trofeo World Series ligu, bit će žestoko!