Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliMaserati GranSport, procurili podaci o manjem brati GranTurismo i GranCabrio modela

Maserati GranSport, procurili podaci o manjem brati GranTurismo i GranCabrio modela


Ova priča i nije tako nova. Maserati je svoju želju za kreacijom novog automobila koji bi bio pozicioniran ispod GranTurismo model predstavio još prošle godine. Sad je priča i potvrđena.

Harald Wester, šef Maseratija, potvrdio je ovu informaciju, tako da je vrlo izgledno da ćemo u bliskoj budućnosti zaista ugledati Maseratijev GranSport. Navodno bi novi sportaš trebao imati motor pozicioniran u sredini, kao što je to slučaj u modelu Alfa Romeo 4C, s kojim bi (također navodno) trebao dijeliti i platformu. Ovo je i vrlo izgledno s obzirom da se 4C proizvodi u Maseratijevoj tvornici.

Wester je potvrdio kako žele napraviti ovaj automobil koji bi konkurirao modelima kao što su Jaguar F-Type i Porsche 911. Objasnio je kako se veći Maserati modeli  poput GranTurismo i GranCabrio (poznat i kao Convertible) prodaju u malim količinama, a žele imati model koji bi se prodavao masovnije, u više količina.

“Naš GranCabrio četverosjed je model koji i naši najveći konkurenti ne prodaju u više od 2.000 primjeraka godišnje”, kaže Wester.

Maserati GranCabrio je najmanji sportski automobil u toj klasi. Dugačak je 450 centimetara, otprilike kao i Chevrolet Corvette C7, a pokretat će ga novi twin-turbo punjeni V6 motor koji razvija 404 KS.

Prvi Maserati GranSport modeli u prodaji se očekuju tijekom 2015. godine, za kada je najavljen i novi GranTurismo.