Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliMaserati Ghibli i Quattroporte nemaju budućnost – gasi im se proizvodnja

Maserati Ghibli i Quattroporte nemaju budućnost – gasi im se proizvodnja


Iako su u 2014. godini prodali rekordnih 36.500 automobila i to najviše Maserati Quattroporte i Ghibli sedana, u kompaniji smatraju kako je potražnja “zahladila”. Drugim riječima – ova se dva modela više neće proizvoditi.

Prema službenoj informaciji koja dolazi iz Maseratija, isporuka iz tvornice Grugliasco pokraj Torina smanjena je s 12 na 10 automobila tjedno. Morat će smanjiti i radnu snagu, tako da će neki i ostati bez posla, negdje sredinom ljeta. Iz kompanije navode kako će ove 2015. godine vjerojatno isporučiti oko 30.000 primjeraka modela Maserati Quattroporte i Ghibli.

Kada govorimo o ova dva model, samo prošle godine su ih prodali 33.000, i to 23.500 primjeraka modela Ghibli, te 9.500 primjeraka modela Quattroporte. No, čini se kako talijanskom proizvođaču to nije dovoljno. Znači li to da već pripremaju neke nove modele?

Teško je reći, no kako je rekao Sergio Marchionne, izvršni direktor Fiat Chrysler Automobiles grupacije, cilj im je prodavati oko 50.000 vozila godišnje. Novi model koji se spominje je Maserati Levante SUV, a koji bi se mogao pojaviti početkom 2016. godine. No, čisto sumnjamo kako on može potaknuti toliko prodajne brojke.

Maserati Ghibli i Quattroporte nemaju budućnost 02

Ono što će se događati u bliskoj budućnosti već je najavljeno. Novi modeli koje Maserati spominje su Alfieri koncept novog sportskog automobila, kao i GranSport koji bi mogao doći 2017. godine, te potpuno novi GranTurismo koji se očekuje 2018. godine.