Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportMarussia F1 tim i Timo Glock se više ne vole – za sada je jedini potvrđeni vozač Max Chilton

Marussia F1 tim i Timo Glock se više ne vole – za sada je jedini potvrđeni vozač Max Chilton


Nakon što su postigli dogovor na obostrano zadovoljstvo, Marussia F1 tim je dala otpusnicu 30-godišnjem njemačkom vozaču Timu Glocku, koji je u britanskom timu od samog početka.

Suradnja je trajala samo tri godine (2010-2012), od kada je Marussia (bivši Virgin) u natjecanju Formule 1. Šef tima John Booth potvrdio je kako je Glock bio vrlo popularan u timu i kako je imao značajan doprinos u razvoju bolida. Ipak, naglasio je kako su financije jedan od najvećih razloga zašto su se razišli.

Iza sebe nemaju baš neki uspjeh. U sezonama 2010 i 2011 kao tim Virgin bili su posljednji, a prošle 2012 sezone su bili na 11. mjestu, iza njih je jedino bio HRT. Nisu osvojili niti jedan bod. Najbolje plasmane postigli su prošle sezone – Timo Glock 12. mjesto u Singapuru (vozio je 55 utrka), te Charles Pic 12. mjesto u Brazilu.

Za sada Nijemac nije otkrio kako će se nastaviti njegova trkaća karijera. Ono što mi znamo je da Marussia za sada ima samo jednog sigurnog vozača, a to je Britanac Max Chilton. Drugo ime još očekujemo…

Timo Glock odlazi iz Marussia F1 tima 02