Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportMarussia F1 ili Manor F1 tim ponovo će jurišati trkaćim stazama i ove sezone

Marussia F1 ili Manor F1 tim ponovo će jurišati trkaćim stazama i ove sezone


Već na prvoj utrci Formule 1 koja se vozi iduće nedjelje, na VN Australije, vidjet ćemo još jedan novi/stari tim – Marussia. Ukupno nas očekuje 10 timova i 20 bolida koji će grmjeti u Albert Parku.

Ne znamo koliko će Marussia F1 tim moći konkurirati drugim timovima i teško je za vjerovati kako će uspjeti osvojiti poneki bod. U prošloj sezoni 2014 su ipak bili uspješni i osvojili su čak 2 boda i to u vrlo teškoj u trci u Monacu, a to je uspio Jules Bianchi.

U izvješću FIA-e, tim će u utrku krenuti s starim prilagođenim bolidom, dok ne razviju novi bolid koji će biti u skladu s novim pravilima. Promjene nisu velike, ali su neophodne.

Pogledali smo službene F1 stranice i još uvijek ne vidimo tim u popisu. Za sada se ne zna niti pod kojim će se imenom pojaviti – hoće li biti Marussia ili Manor F1, njihovo novo ime. Isto tako, za sada je prijavljen samo jedan vozač, bivši testni vozač Will Stevens.

Dakle, tim nije još prijavljen, nemaju bolid niti drugog vozača, a utrkivat će se iduće nedjelje. Baš zanimljivo… 🙂

Kako god bilo, VN Australije se vozi 15. ožujka u Melbourneu, za manje od tjedan dana…

Marussia F1 ili Manor F1 tim ponovo će jurišati trkažim stazama i ove sezone 02