HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosportMartin Kodrić ponovo uspješan, na karting Winter Cupu u Italiji je osvojio sjajno treće mjesto

Martin Kodrić ponovo uspješan, na karting Winter Cupu u Italiji je osvojio sjajno treće mjesto


Mladi hrvatski kartingaš Martin Kodrić ponavlja uspjeh za uspjehom. U konkurenciji od 85 vozača iz 22 zemlje vozio je odlično – na kvalifikacijama je bio tek dvanaesti, a onda je sve krenulo kao po loju.

U pet kvalifikacijskih utrka osvojio je jedno pet, dva druga mjesta i dvije pobjede i time se probio na 2. startnu poziciju za predfinalnu utrku. U kvalifikacijskim utrkama je sakupio jednak broj negativnih bodova kao i Verstappen, no on je od Kodrića bio bolji u kvalifikacijskom treningu, stoga je osvojio prvu startnu poziciju.

Predfinalna utrka je pak donijela velike preokrete na vrhu poretka. Verstappen je izgubio vodeću pozijiciju i utrku okončao kao drugi. Do pobjede je došao Danac Nielsen, koji je ujedno odvozio i najbrži krug utrke, dok se Talijan Ippolito probio do trećeg mjesta. Martin Kodrić je završio utrku na petom mjestu, sa 3.5 sekundi zaostatka za pobjednikom.

Finalna utrka bila je vrlo uzbudljiva, a Kodrić je dao sve od sebe. Pobjedu odnosi prošlogodišnji pobjednik Max Verstappen, koji je iskoristio veliku borbu iza svojih leđa i stvorio dovoljnu prednost za sigurnu pobjedu. Drugo mjesto je osvojio Francuz Convers, dok je treći sa samo sekundom zaostatka bio Martin Kodrić.

Pogledajte i ovaj simpatični video s Martinom.

Izvor: Auto-info