Autosport HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportMartin Kodrić ove sezone u Formula Renault 2.0 Eurocupu

Martin Kodrić ove sezone u Formula Renault 2.0 Eurocupu


Mladi hrvatski automobilist Martin Kodrić nastavlja s međunarodnom karijerom,  a ove  godine nastupat će u Formula Renault 2.0 Eurocupu, natjecanju koje je samo par koraka do Formule 1.

Utrke Formule Renault 2.0 se održavaju u sklopu World Series by Renault, voze se po cijeloj Europi i imaju veliku posjećenost gledatelja. Za mlade vozače još je bitnije da je ovo natjecanje jedno od tzv. ‘feeder serija’ za Formulu 1, jer iz ove serije samo je još para koraka do najelitnijeg automobilističkog natjecanja na svijetu, pa je puno vozača koji su iz Formule Renault došli do sjedala u F1, ili barem do mogućnosti da testiraju F1 bolid. Među bivšim pobjednicima FR2.0 Eurocupa su npr Felipe Massa, Valtteri Bottas, Kamui Kobayashi, Scott Speed, Pedro de la Rosa, dakle vozači koji su nakon toga ostvarili bogatu međunarodnu karijeru.

U ovosezonskom Eurocupu Formule Renault 2.0 nastupat će deset ekipa s tridesetak vozača, a Martin Kodrić vozit će za Fortec Motorsport. U kalendaru je sedam natjecanja sa po dvije utrke po natjecanju, a sezona započinje 25. travnja na stazi Motorland Aragon. Slijedi utrka u Belgiji, na stazi Spa-Francorchamps, zatim Hungaroring u Mađarskoj. Nakon ljetne pauze održat će se utrka u Silverstoneu u Velikoj Britaniji, na Nurburgringu u Njemačkoj, zatim LeMans u Francuskoj i završna utrka sezone je u Jerezu u Španjolskoj.

Na do sada održanim testiranjima Martin je ostvario solidne rezultate. S bolidom se upoznao već u prošloj sezoni kada je nastupao u serijama Formule Renault 2.0 Alps i NEC. Pored nastupa u Eurocupu seriji Martin će i u ovoj sezoni nastupiti  u nekoliko utrka Serije Renault 2.0 Alps. Prva od njih održat će se sljedećeg vikenda u Imoli. Martinu će svakako dobro doći kao trening prije prve utrke Eurocupa.