HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosportMartin Kodrić odličan četvrti na karting Prvenstvu Europe održanom u Velikoj Britaniji

Martin Kodrić odličan četvrti na karting Prvenstvu Europe održanom u Velikoj Britaniji


Hrvatski mladi kartingaš Martin Kodrić nastavio je nizati odlične rezultate. Najnovije odlično 4. mjesto osvojio je prošlog vikenda na Prvenstvu Europe u Velikoj Britaniji.

U finalnim utrkama klase KF3 osvojio je treće i deveto mjesto, ukupno četvrto. Kodrić je natjecanje započeo odličnim kvalifikacijskim vožnjama i ostvario najbolje vrijeme u konkurenciji preko 80 vozača. Nakon toga su uslijedile dvije kvalifikacijske utrke u kojima je Kodrić pobijedio, ali je temeljem sudačke odluke zbog preranog starta kažnjen sa po deset sekundi.

Zbog kazne Kodrić je u prvu finalnu utrku krenuo s druge pozicije i unatoč dobroj vožnji nije uspio napraviti bolji rezultat od trećeg mjesta. Pobjedu je odnio domaći vozač Britanac George Russel ispred Francuza Doriana Boccolaccia.

U drugoj finalnoj utrci Kodriću se dogodio još jedan peh kada je nakon kontakta s Boccolaccijem izletio sa staze. Obojica vozača utrku su nastavila, ali je Kodrić nažalost završio tek na devetom mjestu. Tim sudarom olakšali su Russelu put do još jedne pobjede.

Tako je Kodrić unatoč dobrim vožnjama završio na četvrtom mjestu Prvenstva Europe, a da nije bilo kazne mogli bi očekivati i postolje. Bez obzira na to čestitamo mladom Kodriću na fantastičnom rezultatu u iznimno jakoj konkurenciji.

Samo ćemo vas podsjetiti kako je početkom svibnja u drugoj utrci WSK Euro Serije, u francuskom Val D’Argentonu, Martin Kodrić osvojio drugo mjesto finalne utrke klase KF3. Odlični se rezultati nastavljaju – naprijed Martine!

Martin ima i svoje web stranice – posjetite ga na adresi www.martinkodric.com.

Izvor: Automoto-portal.hr