Autosport HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportMartin Kodrić drugi na utrci FR 2.0 Eurocupa na Nurburgringu

Martin Kodrić drugi na utrci FR 2.0 Eurocupa na Nurburgringu


Hrvatski automobilist Martin Kodrić bio je u nedjelju drugi na utrci Formula Renault 2.0 Eurocupa na Nurburgringu, što je njegov dosad najbolji rezultat u ovom natjecanju.

18-godišnjem Samoborcu Martinu ovo je prva sezona u natjecanju koje se održava u sklopu World Series by Renault, zajedno s Formula Renault 3.5 Serijom i Renault Sport Trophyjem. Na prijašnjim utrkama uspio je dvaput osvajati bodove s petim i sedmim mjestom, a na Nurburgringu je u dvije utrke bio osmi i drugi.

U subotu se Kodrić kvalificirao za utrku kao petnaesti, a završio je osmi. U nedjelju je u drugoj utrci napokon do kraja pokazao svoj talent te na mokrom asfaltu slavnog trkališta došao do prvog podija.

U konkurenciji 35 vozača iz 18 zemalja pobijedio je Britanac Ben Barnicoat, Martinov momčadski kolega iz ekipe Fortec Motorsports. Barnicoat i Kodrić su startali iz prvog reda. Britanac je pobjegao naprijed, a Kodrić se borio s Japancem Sasaharom, koji ga je jednom pretekao, ali mladi Samoborac vratio je poziciju.

S osvojena 22 boda na Nurburgringu Martin se popeo na 11. mjesto generalnog poretka. Sezona se nastavlja za dva tjedna u francuskom Le Mansu, a završit će sredinom listopada u Jerezu u Španjolskoj.