Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportMark Webber ostaje u Red Bull F1 timu i 2013., je li mu pomogla pobjeda u Silverstoneu?

Mark Webber ostaje u Red Bull F1 timu i 2013., je li mu pomogla pobjeda u Silverstoneu?


Nakon utrke za VN Velike Britanije na kojoj je Australac ostvario drugu sezonsku pobjedu, vjerujemo kako je bila presudna za odluku Red Bull Racinga. Webber ostaje!

Podsjetimo se, Mark Webber je u Red Bull Racing F1 timu još od 2007. godine, što je popriličan staž u istom timu u Formuli 1. Ne radi se o super istaknutom i medijski “napumpanom” vozaču, mediji ga nekako uvijek nezasluženo zaobilaze, no Webber je uvjek negdje pri vrhu.

Evo i kako je izgledao njegov put u Formuli 1 od dolaska u Red Bull. Inače je došao iz Williamsa, gdje je sezonu 2006. godine završio na 14. mjestu. Dolaskom u Red Bull postigao je slijedeće rezultate:
2007. godine – 12. mjesto
2008. godine – 11. mjesto
2009. godine – 4. mjesto
2010. godine – 3. mjesto
2011. godine – 3. mjesto

U ovogodišnjoj sezoni je trenutno na 2. mjestu sa 116 bodova, vodeći Alonso ima 129, a treći je Vettel sa okruglih 100 bodova.

“Mark je vozio jako dobro u prvih devet sezonskih utrka i njegov je napredak impresivan. Svoje je najveće uspjehe postigao u Red Bull Racing timu, osvojio je 10 najboljih startnih pozicija, 9 pobjeda i 31 put je bio na pobjedničkom postolju. Jaka želja za nastavkom suradnje postoji s obje strane, tako da je ovo i logično rješenje. Mark će voziti za nas i u sezoni 2013”, rekao je šef tima Christian Horner.

“Vrlo sam zadovoljan timom koji je jako dobar i u kojem se osjećam ugodno. Zajedno smo se godinama razvijali tako da vjerujem kako je ostanak još jedne sezone u Red Bullu korak u pravom smjeru”, potvrdio je ovu odluku i sam Webber.

S obzirom na njegove vožnje, ali i na razvoj samog prvenstva, nije isključeno da je upravo Webber novi svjetski prvak u Formuli 1. Potencijala svakako ima, vozački je u vrhu, imaju jedan od najboljih i najbržih bolida, tim je kompaktan. Tek smo na pola sezone, vidjet ćemo što nosi vrijeme koje dolazi. U nastavku pogledajte dva intervjua s Webberom, jedan prije, a jedan poslije utrke u Silverstoneu.