Moto


Nalazite se ovdje: Početna stranicaMotoMarc Marquez pobijedio u Njemačkoj, Folger heroj utrke

Marc Marquez pobijedio u Njemačkoj, Folger heroj utrke


Na MotoGP utrci održanoj u Njemačkoj bilo je uzbudljivo gotovo do kraja utrke kada je Marc Marquez pokazao zašto je aktualni svjetski prvak.

Nije mu bilo lako, jer ga je tijekom cijele utrke pratio domaći dečko Jonas Folger (Yamaha Tech 3) koji je u petom krugu utrke čak i izbio na prvo mjesto. Ipak, nekoliko krugova prije kraja osjetio je kako su gume počele popuštati i mudro se odlučio sačuvati drugo mjesto i pokupiti sigurnih velikih 20 bodova. Ono što svakako treba dodati je kako je to bila borba Davida i Golijata, jer Folger je ipak “rookie” odnosno početnik, a Marc Marquez (Honda).

Sama staza je bila vrlo zavojita i vrlo teška za vožnju, tako da nas i čudi što je bilo vrlo malo padova, bilježmo samo tri odustajanja. Očekivalo se i kako bi mogla pasti kiša, no to se nije dogodilo. Na trećem se mjestu gotovo tijekom cijele utrke bio usamljen Dani Pedrosa (Honda), dok se iza njega za četvrto mjesto vodila prava bitka u kojoj je ipak prevladao Maverick Vinales (Yamaha) ispred timskog kolege Valentina Rossija.

Ovu će utrku svakako pamtiti  Alvaro Bautista (Ducati) i Aleix Espargaro (Aprilia) koji su utrku završili na šestom i sedmom mjestu, a u bodovima su bili i Andrea Divizioso (Ducati), Johan Zarco (Yamaha Tech 3) i Cal Chrutchlow (LCR Honda).

Evo i rezultata utrke, kao i ljestvica vozača. Slijedi ljetna pauza, a slijedeća se utrka vozi za nešto više od mjesec dana, točnije 6. kolovoza u Češkoj.