Moto


Nalazite se ovdje: Početna stranicaMotoMarc Marquez pobijedio u Japanu i postao novi MotoGP svjetski prvak

Marc Marquez pobijedio u Japanu i postao novi MotoGP svjetski prvak


23-godišnji Španjolac je nakon nekoliko krugova izbio na čelo i nije ga ispuštao do kraja, no poklon koji su mu dali Rossi i Lorenzo nije mogao niti sanjati – 3. utrke prije kraja ponovo osvaja titulu svjetskog prvaka!

Koliko je velika sreća i veselje Marca Marqueza (Honda) bila nakon ove utrke, još je veća nesreća pogodila Yamaha tim na poznatoj stazi u Japanu. Nitko nije očekivao kako će u prvom dijelu utrke prvo izletjeti veliki Valentino “The Doctor” Rossi, a pred kraj utrke i Jorge Lorenzo, obojica vozači tvorničkog Yamaha tima. S obzirom da je razlika između Marqueza i Rossija 77 bodova tri utrke prije kraja, a dostupno je samo 75 bodova, prvenstvo je praktički završeno – imamo novog svjetskog prvaka u MotoGP-u, Marca Marqueza!

Utrka i nije najbolje krenula za Rossija koji je bio na prvom startnom mjestu, no već nakon nekoliko zavoja pao je na 4-. mjesto. Osjećalo se kako je vozio malo rezervirano, no prvi trojac se nije puno međusobno odvajao, ispod jedne sekunde. I Lorenzo je uspio jedno vrijeme voditi u utrci, no Marquez je ponovo dokazao kako je materijal za svjetskog prvaka. Nakon što ih je obojicu prestigao prvo mjesto nije ispuštao do kraja.

marc-marquez-pobijedio-u-japanu-i-postao-novi-motogp-svjetski-prvak-04

Prvo je pokleknuo Rossi – na jednom zavoju bježi mu prednji kraj i The Doctor izlijeće, jasno je bilo kako je to bio kraj u utrci za svjetskog prvaka. Isto se dogodilo i Lorenzu nekoliko krugova prije kraja utrke, bio je pod pritiskom Andrea Diviziosa (Ducati), mali nedostatak koncentracije i Španjolac je u pijesku. Divizioso je utrku završio kao drugi, a treći i četvrt su bili dva Suzukijeva vozača, Maverick Vinales i Alex Esparagro, dok je peti bio Cal Chrutchlow (Honda).

Do kraja sezone se voze još tri utrke. Slijedeća je 23. listopada u Australiji.

marc-marquez-pobijedio-u-japanu-i-postao-novi-motogp-svjetski-prvak-02

marc-marquez-pobijedio-u-japanu-i-postao-novi-motogp-svjetski-prvak-03