Moto


Nalazite se ovdje: Početna stranicaMotoMarc Marquez je sigurnom vožnjom došao do prve sezonske pobjede

Marc Marquez je sigurnom vožnjom došao do prve sezonske pobjede


Aktualni svjetski prvak je na vrlo teškoj stazi u američkom Texasu (gdje se vozi i Formula1) ponovo dokazao kako je materijal za svjetskog prvaka. Ostvario je prvu pobjedu u sezoni.

Na čeku na ljestvici vozača i dalje ostaje Valentino Rossi, no Marquez je napravio ono što je namjeravao – približio se vodećem Rossiju, kojeg će vjerojatno u slijedećoj utrci i prestići. Možda nije bilo dovoljno atraktivnih prestizanja kao što smo očekivali, no staza je bila zaista teška za vožnju. Uz 27 stupnjeva Celzija u zraku i 36 na stazi, te uz vlagu od 62 posto i poluoblačno vrijeme, možemo  reći kako je utrka bila – sparna.

Na samom startu Marquez (Honda) je izgubio vodeće mjesto od Diviziosa (Ducati) koji je prvo mjesto držao nekoliko krugova. No, kada je Španjolac u 5. krugu ušao u svoj “shemu” više nije bilo nikakve šanse, Marquez je jednostavno otplovio naprijed i do kraja kontrolirao utrku. Pobijedio je s oko 5 sekundi prednosti.

Najzanimljivija borba vodila se od 2-5. mjesta. Izmjenjivali su se Divizioso i Rossi (Yamaha), dok je pred kraj utrke negdje iz pozadine dojurio Lorenzo (Yamaha) i prestigao Iannonea (Ducati). Bila je to i taktička borba. Svi su imali “medium” stražnju gumu, dok je izbor prednje bio šaren. Donekle je hendikepiran bio Rossi koji je izabrao najtvrđu prednju gumu, tako da se na kraju utrke više nije mogao boriti s Diviziosom za drugo mjesto.

Evo i rezultata utrke, te ljestvice vozača. Vremena za odmor nema, slijedeća se utrka vozi za tjedan dana nešto južnije, u Argentini.

motogp2015-texas-02

motogp2015-texas-03