Moto


Nalazite se ovdje: Početna stranicaMotoMarc Marquez briljirao na domaćoj stazi u Španjolskoj, gledamo li novog MotoGP prvaka?

Marc Marquez briljirao na domaćoj stazi u Španjolskoj, gledamo li novog MotoGP prvaka?


Već se na treninzima vidjelo kako je Španjolac spreman za novu pobjedu i bijeg na ljestvici vozača. To se i dogodilo – Marc Marquez se novom pobjedom učvrstio na vrhu ljestvice vozača. No, nije baš sve izgledalo sjajno…

Iako su mnogi, pa i mi, pomislili kako će Marc Marquez (Honda) s lakoćom doći do nove pobjede na domaćoj stazi Aragon u Španjolskoj, mala ga je greška mogla koštati pobjede. Niti sam start mu nije bio naklonjen – iako je na startu bio prvi, nije dobro krenuo tako da vodio oštru borbu s Maverickom Vinalesom (Suzuki), također domaćim dečkom, koji je nakon nekoliko zavoja izbio prvi.

Utrku je poveo Vinales kojem je očito odgovarala ova vrlo zavojita staza, no Marquez mu se vrlo brzo počeo približavati. U 3. je krugu u sedmom zavoju napravio malo veću grešku tako da su ga prestigli Jorge Lorenzo (Yamaha), Valentino Rossi (Yamaha) i Andrea Diviziosa (Ducati). Marquez se nije dao smesti, skoncentrirao se i počeo ponovo ulaziti u svoj element, tako da je vrlo pametnom vožnjom došao do prvog mjesta desetak krugova prije kraja. Jedno mu je vrijeme prijetio Vinales, ali je nakon nekog vremena odustao.

U međuvremenu su ga prestigli Lorenzo i Rossi koji su se pred kraj utrke borili za drugu poziciju. Osjetilo se kako Rossi želi drugo mjesto kako bi što manje zaostao za Marquezom na ljestvici vozača, no previše je želio – u jednom zavoju uspijeva prestići timskog kolegu, ali izlijeće sa staze i 2 kruga prije kraja više nije mogao vratiti izgubljenih 2-3 sekunde koliko je pobjegao Lorenzo.

Nakon utrke Marc Marquez je još više učvrstio svoju vodeću poziciju na ljestvici vozača s 248 boda ispred 196 bodova koliko ih ima Rossi, koji teoretski s Lorenzom ima šansu za osvajanje titule prvaka. No, svi su aduti na strani Marqueza koji će vjerojatno ponovo biti svjetski prvak.

Do kraja sezone je još 4 utrke. Slijedeća se vozi u Japanu 16. listopada.

marc-marquez-briljirao-na-domacoj-stazi-u-spanjolskoj-02

marc-marquez-briljirao-na-domacoj-stazi-u-spanjolskoj-03