Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportMagnus Samuelson – najsnažniji čovjek na svijetu u svjetskom WRC reli kupu!

Magnus Samuelson – najsnažniji čovjek na svijetu u svjetskom WRC reli kupu!


Jedan od najpopularnijih i najuspješnijih sudionika natjecanja "World’s Strongest Man", sudjelovati će na prvom ovogodišnjem WRC rallyju koji se održava u Švedskoj od 12. do 14. veljače.

Najsnažniji čovjek na svijetu u WRC-u

Magnus Samuelson ipak neće sjediti za volanom WRC automobila, već će se natjecati u grupi „N“, s 280 KS snažnom Subaru Imprezom N14. Samuelson je 14 puta došao do finala „World Strongest Man“ natjecanja, što je svojevrstan rekord, a 1998 je odnio titulu. Šveđanin se dodatno se proslavio u svojoj zemlji pobijedivši u njihovoj verziji plesa sa zvijezdama. Ovaj četrdesetogodišnji dvometraš od 150 kg, neće se pop prvi puta naći za volanom trkaćeg automobila. Samuelson je iskusan vozač „Folkracea“ (nešto slično rallycrossu, no vozi se u starim podrtinama), dok će prvi pravi reli odvesti početkom idućeg mjeseca.

"Ovo je ostvarenje dječačkog sna", rekao je Samuelson. "Sama pomisao da ću startati na istom natjecanju gdje i Loeb i ostale zvijezde, oduzima dah. Natjecao sam se u Folkraceu,no ovo je očito nešto sasvim drugo i novo za mene. Jedva čekam početak relija, no prije toga moram naći odijelo u koje stanem", našalio se na kraju Samuelson.

Najsnažniji čovjek na svijetu u WRC-u

Autor: Vedran Pisačić