HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosportMađar Istvan Kavecz pobjednik Nagrada Dubrovnik 2013 Memorijal Željko Đuratović
Istvan Kavecz pobjednik Nagrada Dubrovnik 2013 Memorijal Željko Đuratović

Mađar Istvan Kavecz pobjednik Nagrada Dubrovnik 2013 Memorijal Željko Đuratović


Uzbuđenja na dubrovačkoj utrci je bilo i više nego što smo tražili. Pobjednik je Mađar Istvan Kavecz, no bilo je i sudara, srećom bez težih posljedica.

Ovaj se vikend vozila međunarodna brdska utrka “Nagrada Dubrovnik 2013 Memorijal Željko Đuratović”. Utrka se boduje Međunarodno regionalno prvenstvo republike hrvatske, Prvenstvo republike hrvatske na brdskim stazama, Brdsko prvenstvo povijesnih vozila, Prvenstvo AFCG, Prvenstvo BiH i Prvenstvo hrvatske regija jug.

U ukupnom je poretku pobijedio Istvan Kavecz u svom BMW-u E90 koji vozi za Autoklub Dubrovnik Racing. Ovom je pobjedom osvojio i prvenstvo. Do ove je utrke bila neizvjesna borba između Kavecza i Roberta Bradarića, no osvajanjem 4. mjesta (odnosno 3. u klasi) izgubio je utrku za prvaka.

Spomenuli smo kako je nakon prve vožnje došlo do nesreće, pomalo neobične. Naime, Nikša Šabadin iz Postranja je naletio na ulje koje je vjerojatno iscurilo iz nekog prethodnog automobila, nije se uspio održati na stazi te je izletio, srećom bez posljedica za vozača.

Rezultate utrke potražite ovdje.

Istvan Kavecz pobjednik Nagrada Dubrovnik 2013 Memorijal Željko Đuratović