Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportLotus prvi predstavio E21 bolid za novu sezonu Formule 1 2013 [video]

Lotus prvi predstavio E21 bolid za novu sezonu Formule 1 2013 [video]


Kao što smo i najavili prije nekoliko dana, Lotus je prvi tim Formule 1 koji je predstavio svoj novi bolid. Svečana ceremonija održana je sinoć u timskoj tvornici u Velikoj Britaniji.

S novim bolidom u timu se nadaju kako će imati još jednu uspješnu sezonu, možda čak i uspješniju nego što je bila prošle godine na koju se ne mogu požaliti. Kimi  Raikkonen je čak i pobijedio u Abu Dhabi Grand Prix utrci, a tim je završio sezonu kao četvrti konstruktor. Vozački dvojac ostaje isti – uz Kimija vozi odlični Romain Grosjean.

“Bolid E20 se pokazao kao vrlo efektivan trkaći bolid, pogotovo krajem prošle sezone. Na E21 smo prenijeli sve što je bilo dobro, uz mnoga poboljšanja. Dizajnom smo pokušali napraviti još efikasniji i brži bolid. Koliko smo u tome uspjeli, vidjet ćemo već na prvoj utrci”, izjavio je Lotusov tehnički direktor James Allison.

Kao što i sami možete vidjeti, boje su se promijenile, više neće biti prepoznatljivo zelen nego crn, no i dalje je ostao stepenasti nos. Lotus će s E21 bolidom i dalje razvijati pasivni dvostruki DRS, iako ga je samo testirao ali ga nikada nije koristio u utrkama.

Uz Raikkonena i Grosjeana, treći vozač u Lotusu ove sezone bit će aktualni GP2 Series svjetski prvak Davide Valsecchi, te Nicolas Prost kao razvojni vozač. Jerome D’Ambrosio ostaje kao rezervni vozač.

U nastavku pogledajte i video u kojem ćete vidjeti i vama i nama omiljenog Kimija Raikkonena i Romaina Grosjeana.