Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliLotus Exige V6 stiže 2012. a Esprit 2013. godine

Lotus Exige V6 stiže 2012. a Esprit 2013. godine


Iako je Lotus najavio kako su modeli Elise i Exige bili posljednji u svojoj "Final Edition" inačici i kako bi Evora trebala biti jedini kompanijin model u bliskoj budućnosti, ipak ćemo vidjeti još jedan Exige model u 2012. godini. A možda i Elise, tko zna.

Najveća promjena koju će doživjeti novi Lotus Exige je Toyotin 3,5 litreni V6 motor preuzet iz modela Evora, a koji će razvijati 276 vrlo živahnih konja. Po prvi put Lotus će u modelu Exige imati i automatski mjenjač.

I sam dizajn bi trebao biti još sportskiji i agresivniji, tako da će biti još privlačniji kupcima. Ne trebamo vas posebno podsjećati kako su Lotusovi modeli vrlo lagani i jako startni, a odlične vozne karakteristike postižu sjajnim motorima i ukupnim performansama koje jednostavno ne funkcioniraju u drugim automobilima.

Ipak, podsjetit ćemo vas na još jednu činjenicu, a to je izlazak Lotusa Esprit godinu dana kasnije, odnosno 2013. godine. Tako će lotus imati ukupno pet sportskih automobila – Esprit Elise, Elan, Elite grand tourer, Eterne coupe s četvorim vratima. Zanimljivo 🙂