Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliLotus Evora – kako izgleda na testu na trkaćoj stazi

Lotus Evora – kako izgleda na testu na trkaćoj stazi


Iako se Lotus Evora pojavio još 2008. godine pod nazivom Project Eagle, tek ovih dana počinju se isporučivati prvi ozbiljniji primjerci ovog britasnkog sportskog automobila. Po mnogo čemu je poseban, a najnovija veza s Lotus F1 timom i nije toliko bezazlena. Ovo je kratka priča o ovom zanimljivom sportašu.

Preko bare javljaju kako su prvi primjerci stigli i u SAD. Eto, ako vas zanima, prvi američki vlasnik Lotusa Evore je Bruce Rice iz Teksasa, a dobio ga je ovaj tjedan. Čini se kako bi ovaj zanimljivi mali sportski automobil mogao postati itekako popularan na sjevernoameričkom kontinentu.

Evora je prvi novi automobil koji je došao iz Lotusa. U stvari, posljednji novi model bio je Elise, još 1995. godine, a ako vam se ne da zbrajati, prošlo je čak 15 godina! Lotus Evora je jedini sportski automobil kojeg karakterizira "mid-engine" i 2+2 konfiguracija sjedala. Pogledajte samo slike Evore i shvatit ćete kako se radi i o posebno dizajniranom sportašu koji je napravljen za ljude koji žele biti zapaženi.

Što se motorizacije tiče, tu je Lotus uvijek bio na visini. Kod modela Evore pod haubom ćete pronaći Toyotin 3,5 litarski V6 motor sa snagom od 276 konja. Možda ne zvuči puno, ali ovaj mali i lagani automobil je nevjerojatno startan. Detalje pogledajte na priloženom videu.