Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliLotus Elise Club Racer premijerno na 2011 Geneva Motor Showu

Lotus Elise Club Racer premijerno na 2011 Geneva Motor Showu


Lotus će svoj hvaljeni model Elise u Ženevi predstaviti u posebnoj inačici. Oni su to nazvali Club Racer, a kao što to i sam naziv kaže, trebao bi biti malo žešći i još sportskiji.

Novi je model i dalje u skladu s kompanijinom filozofijom. Naime, Lotus ima izrazito lagane sportske jurilice kojima ne treba veliki motor kako bi postigli maksimalno ubrzanje koje ne mogu postići i nekoliko puta jači sportski automobili. Novi Lotus Elise Club Racer je još lakši za 20-ak kila, tako da sada ima manje od 900 kilograma ukupno.

Ovaj se model može pohvaliti i prvom implementacijom Lotusovog Dynamic Performance Management (DPM) sistema. Radi se o naprednom sustavu kontrole stabilnosti koja će odlično doći vozačima početnicima, dok je oni iskusniji vozači mogu i isključiti.

Evo još nekoliko zanimljivosti. Lotus Elise Club Racer dolazi u šest boja, ima Eibach opruge, Bilstein branike, a prodavat će se u Europi.  Pod haubom ćete pronaći 1,6 litarski motor. Svi detalji bit će objavljeni u salonu u Ženevi koji svoja vrata z aposjetitelje otvara 3. ožujka.