Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliLotus Elan stiže 2016, do tada uživjete u modelu Evora

Lotus Elan stiže 2016, do tada uživjete u modelu Evora


Na prošlogodišnjem Paris Auto Showu u Lotusu su bili vrlo vrijedni, jer su predstavili čak šest novih koncepata, od onih vrhunskih superautomobila, pa sve do cestovnih konceptualnih modela. Jedan od zanimljivijih svakako je Lotus Elan.

Radi se o malom sportskom automobilu o kojem se puno ne zna, jer kako smo saznali na tržištu će se pojaviti tek 2016. godine. U stvari, originalno se trebao pojaviti na tržištu 2013. i 2014. godine kao zamjena za model Evora. No, dogodilo se nešto drugačije, gotovo neplanirano. Vjerojatno je tu svoje prste imala i globalna ekonomska kriza, tako da je Evora dobila facelift i to malo žešći. I da stvar bude gora, ovo će biti jedini Lotusov model u idućih nekoliko godina.

Dakle, s predstavljenih šest koncepata paleta se smanjila na samo jedan model, koji će se ipak pojaviti i kao kabriolet. Proizvodnja modela Elise i Exige prestaje ovog ljeta.

Od nekih novo najavljenih modela koji bi se trebali pojaviti u bliskoj budućnosti spominju se Elite GT i kabriolet, te Eterne coupe s četvorim vratima, te jedan neimenovani mali model.