Moto


Nalazite se ovdje: Početna stranicaMotoLotus C-01 Superbike predstavljen u karbon-fiberskoj maniri
Lotus C-01 Superbike predstavljen u karbon-fiberskoj maniri

Lotus C-01 Superbike predstavljen u karbon-fiberskoj maniri


Prije godinu dana Lotus je najavio kako će predstaviti svoju novu moto diviziju. Nakon najave stiglo je ono pravo i izgleda sjajno. Predstavljamo Lotus C-01 superbike.

Nije teško zaključiti kako je Lotus iskoristio svo svoje znanje koje imaju u razvoju trkaćih jurilica na četiri kotača, te su to primijenili i u razvoju novog Lotus C-01 super-motora. Osim potpuno drugačijeg izgleda što možete vidjeti i sami, Lotus C-01 superbike ima i neke vrlo impresivne karakteristike.

Spomenimo prvo V-twin motor pod 75 stupnjeva od 1.195 kubičnih centimetara koji razvija točno 200 konja. Pogon je naravno na stražnjem kotaču, a motor je spojen na 6-brzinski mjenjač s hidrauličkim kvačilom. Elektronika u motoru s digitlno izračunatim ubrizgavanjem trebala bi osigurati najbolje moguće performanse.

Posebno je karakterističan sam dizajn Lotus C-01 super-motora. Djeluje drugačije, ali i dalje sportski agresivno. Zanimljivo je kako će se navodno proizvesti samo 100 primjeraka. Za sada je još uvijek u fazi prototipa, no kako saznajemo bit će certificiran za cestovnu vožnju.

Ako želite imati Lotus C-01 superbike, odnosno svoj primjerak ovog sjajnog motora, preporučujemo vam da kontaktirate proizvođača preko ove web adrese.

Lotus C-01 Superbike predstavljen u karbon-fiberskoj maniri Lotus C-01 Superbike predstavljen u karbon-fiberskoj maniri