Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliLexus RC F u razvoju – nije trkaći automobil, ali ima trkaću dušu!
Lexus RC F u razvoju - nije trkaći automobil

Lexus RC F u razvoju – nije trkaći automobil, ali ima trkaću dušu!


U nastavku donosimo još jedan odličan video. Novi Lexus RC F je sportski coupe koji ima sve karakteristike koje ga stavljaju u klasu Audi RS 5, BMW M4 ili Mercedes-Benz C63 AMG Coupea.

Naravno, sva tri spomenuta konkurenta dolaze iz Njemačke i radi se o provjerenim sportskim cestovnim jurilicama, osim “Mečke” koja će se uskoro pojaviti. No, Lexus je u posljednje vrijeme pokazao kako zna napraviti odlične sportske automobile kao što je to Lexus LFA, o kojem smo zaista puno pisali.

E, pa, vrijeme je za novu trkaću jurilicu koja će konkurirati žestokoj njemačkoj, ali i drugoj konkurenciji. Moramo odmah reći kako Lexus RC F nije trkaći automobil, iako će vrlo vjerojatno sudjelovati u nekim trkaćim ligama kao što su Super GT ili GT3. Naravno, trkaći modeli će se temeljiti na onom cestovno o kojem ovdje i govorimo.

Lexus RC F u razvoju - nije trkaći automobil

Ako vas zanima, pod haubom Lexus RC F jurilice nalazi se 5,0 litarski V8 motor koji razvija čak 450 konja. Inače, radi se o nadograđenom motoru koji inače možete pronaći u starijem modelu IS F.

A sve ostale saznajte u zanimljivom video prilogu kojeg smo “zalijepili” niže… 🙂