Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliLexus LFA – kompanija proslavila i počastila svoj superautomobil novim super videom

Lexus LFA – kompanija proslavila i počastila svoj superautomobil novim super videom


U video prilogu koji slijedi saznat ćete zašto je Lexus LFA, pogotovo u svojem Nürburgring Edition izdanju jedan od najljepših i najpoželjnijih super sportskih automobila ikad proizveden.

Kao prvo, imati jedan ovakav LFA superautomobil je čista ekskluziva, jer ih je proizvedeno samo 500 primjeraka. Posljednji je s proizvodne trake u japanskoj, odnosno točnije Toyotinoj visokotehnološkoj  tvornici Motomachi proizveden u prosincu 2012. godine.

Vjerujemo kako vas ne trebamo posebno podsjećati kako se pod haubom ovog ljepotana nalazi 4,8 litarski V10 motor koji razvija 552 konjske snage, ima 6-brzinski sekvencijalni mjenjač, a od 0-100 km/h ubrzava za manje od 4 sekunde, uz maksimalnu brzinu od 325 km/h.

Dodajmo kako krug na legendarnoj stazi Nürburgring-Nordschleife dugoj 20-ak kilometara obilazi za samo 7:14,64 minuta. Cijena mu je paprena, oko 375.000$. A sve ostalo pogledajte u video prilogu…