Hibridi / elektromobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHibridi / elektromobiliLexus LF-LC nagrađeni koncept premijerno u Ženevi [video]

Lexus LF-LC nagrađeni koncept premijerno u Ženevi [video]


Nagrađen nagradom EyesOn Design za najbolji konceptni automobil na ovogodišnjem Sajmu automobila u Detroitu, Lexus LF-LC predstavlja ideju kako bi trebao izgledati novi hibridni koncept 2+2 sportskog kupea.

Lexus za sajam u Ženevi najavljuje europsku premijeru nagrađivanog koncepta LF-LC, a od serijskih modela noviteti su GS 450h te prošireni asortiman modela F Sport.

Pokretan naprednim Lexusovim Hybrid Drive sustavom, LF-LC predstavlja novu, sportsku sliku brenda fokusiranog na želje vozača.

Također predstavlja buduću dizajnersku liniju marke Lexus. LF-LC koncept komunicira dizajnerski jezik Lexusa vretenastom rešetkom prednje maske i arhitekturom stražnjeg kraja u spoj osebujna stila i funkcionalnosti inženjeringa.

Na sajmu će biti predstavljen i novi, visokoperformantni hibridni GS 450h, koji će na tržište Europe stići ovoga ljeta. Novi vanjski i unutarnji dizajn obećavaju dominaciju na cesti, a  povećanim prostorom kabine i prtljažnim prostorom (povećanim više od  60%)  jamče udobnost za sve putnike.

GS 450h ima drugu generaciju Lexus Hybrid Drive sustava koji kombinira vrhunske performanse motora i bolju dinamiku vožnje s 23 posto manjom potrošnjom goriva na samo 5,9 l/100 km, a emisije CO2 smanjene su na samo 137 g / km.

Na sajmu će također biti izložena linija Lexus F Sport modela, uključujući i dva nova vozila koja će stići na tržište tijekom 2012.

Nudeći vozačima mogućnost da osjetite istinski duh F sportske izvedbe, F SPORT donosi specifične i impresivne akcente dizajna i novu razinu angažmana vožnje i zadovoljstva.

Izvor: Automoto-portal.hr