Hibridi / elektromobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHibridi / elektromobiliLexus LF-LC Concept – potvrđeno je, ovaj će se sportaš pojaviti na proizvodnim trakama!

Lexus LF-LC Concept – potvrđeno je, ovaj će se sportaš pojaviti na proizvodnim trakama!


Odlična vijest za ljubitelje Lexusa i općenito sportskih automobila. Lexus LF-LC Concept, koji je svoju premijeru doživio prošle godine na 2012 Detroit Auto Showu, osuđen je na – uspjeh!

Najnovija informacija govori kako će se ovaj sjajni sportski automobil početi serijski proizvoditi, tako da će se pojaviti u slobodnoj prodaji, pa tko voli nek’ izvoli. Sigurno je da neće biti jeftin, ali to nismo niti očekivali. U Lexusu su smogli snage i odlučili kako će započeti s proizvodnjom, interes je kod kupaca prilično velik.

Zanimljivo je kako je LF-LC zamišljen isključivo kao koncept, dakle samo kao izložbeni primjerak, što je potvrdio i Brian Smith, kompanijin dopredsjednik za marketing. Ipak, čini se kako će se ova priča kretati u sasvim drugačijem smjeru. Ovog ljepotana s pogonom na stražnjim kotačima ipak ćemo vidjeti tamo gdje mu je mjesto – prvo na tvorničkim trakama, a onda i u prodaji.

Smith je objasnio kako je dizajn ovog koncepta nastao u studiju u Kaliforniji, a prikazuje emotivan dizajn i naprednu tehnologiju. Za sada nije sigurno kada će se zaista LF-LC model pojaviti u prodaji. Podsjetimo se kako je Lexus krajem 2012. godine na tržište izbacio isto tako hvaljeni LFA sportski model, tako da im je potrebna svježa krv u borbi s konkurencijom.

Motor mu je smješten naprijed, no pogono ovog hibrida je na stražnjim kotačima. Najnovija inačica, LF-LC Blue, navodno iz svog netipičnog hibridnog sustava razvija čak 500 konja. Unutrašnjost je “okrenuta” ili bolje rečeno prilagođena vozaču. Dizajnerski gledano, ovo je definitivno jedan od najljepših automobila današnjice.

Kako u posljednje vrijeme Lexus pomalo posustaje za BMW-om i Mercedesom u prodaji svojih luksuznih automobila, ovaj bi mu novi model trebao pomoći u osvajanju dodatnih postotaka na tom tržištu. Očekuje se kako će ovaj model koštati između 100.000$ i 130.000$, kako se i inače kreću modeli u tom rangu kao što su Porsche 911 ili Acura NSX. Lexus između modela LS 600h L od 120.000$ i LFA koji košta astronomskih 375.000$ ima veliku cjenovnu “rupu”, u koju će sigurno ugraditi novi LF-LC.