Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportLexus CT 200h, kao i LFA, prvu utrku imat će na Nurburgringu

Lexus CT 200h, kao i LFA, prvu utrku imat će na Nurburgringu


Lexus sve više ulaže u razvoj sportskih automobila, a to želi dokazati i na trkaćim stazama. Tako će se njihov novi kompaktni model CT 200h pojaviti u VLN utrkama na legendarnoj trkaćoj stazi Nurburgring.

Lexus CT 200h u utrke ulazi preko Toyotinog trkaćeg partnera Gazoo Racinga, a premijerno predstavljanje automobila imali  su ovog vikenda na Adenauer ADAC Rundstrecken-Trophy seriji. Trkaćeg kompaktnog Lexusa vozit će "domaći" japanski vozači, a to su vozačica – Kumi Sato (nastupala 2008. u Lexusu IS 250), te Masahiko Kageyama i MinoruTakaki.

VLN (Veranstaltergemeinschaft Langstreckenpokal Nurburgring) je lokalna utrka izdržljivosti koja se svake godine održava na legendarnoj njemačkoj trkaćoj stazi. U njoj sudjeluje široka paleta automobila i vozača – od amatera u malim cestovnim automobilima sa obaveznom sportskom opremom kao što je primjerice "roll-cage", do profesionalnih tvorničkih timova kao što su nekadašnji DTM jurilice. A od sada i novi Lexus CT 200h.

No, zanimljivost CT 200h modela je njegov hibridni pogon – Lexus Hybrid Drive. U kombinaciji s 2.4 litarskim motorom (inače, serijski se ugrađuje 1.8 litarski) dodatno će ga pokretati i elektromotori.

Prisjetimo se i odličnog Lexusovog trkaćeg LFA modela, pa vjerujemo kako će i ovaj biti uspješan.