Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportLewisu Hamiltonu pobjeda u Meksiku, sve je bliži Nicu Rosbergu

Lewisu Hamiltonu pobjeda u Meksiku, sve je bliži Nicu Rosbergu


Iako je Britanac glatko pobijedio u Meksiku, voda i dalje ide na mlin Nice Rosberga. Oba Mercedesova vozača bore se za titulu prvaka, trenutno Nijemac ima osjetno veće izglede.

Do kraja sezone Formule 1 2016 preostale su još dvije utrke – prva se vozi polovicom studenog u Brazilu, utrka koja je godinama zatvarala sezonu, dok je posljednja utrka ove sezone u Abu Dhabiju. Vrijeme i bodovi su na strani Nice Rosberga, dovoljno je da jednom utrku završi na drugom i jednom na trećem mjestu kako bi osvojio titulu svjetskog prvaka, bez obzira i ako Hamilton pobijedi u obje utrke.

U meksičkoj utrci vidljivo je kako je Hamilton u formi, dok se Rosberg više drži nekako rezervirano, sigurno skuplja bodove. Utrka je mogla završiti kobno za Nijemca jer je ponekad i previše agresivni, možda bolje rečeno neiskusni Max Verstappen zna ozbiljno zaprijetiti. Ne sumnjamo kako je i on materijal za prvaka, no zbog svoje mladosti i neiskustva mogao bi donijeti i obrat u nekim situacijama. Primjerice, da se u Meksiku jače sudario s Rosbergom i da su oba odustala od utrke, šansa za titulu svjetskog prvaka osjetno bi bila manja.

Koliko je to istinito, govori i informacija kako Verstappen nije štedio niti Vettela koji mu se pred kraj utrke brzo približavao i koji ga je u jednom trenutku i prestigao, no Red Bullov vozač je mrtav hladan presjekao zavoj i ostao na trećem mjestu. No, kazna od 5 sekundi je itekako zaslužena, a Verstappenova nesreća tim veća jer je izgubio ne jedno nego dva mjesta. Drugim riječima, na niže predstavljenoj ljestvici treći je Vettel, četvrti Ricciardo, a onda peti Verstappen. Ipak, kaznu je dobio i Vettel, tako da je Ricciardo u stvari bio treći. Tko je tu kriv? Teško je reći.

Vidjet ćemo kako će se rasplesti sezona u posljednje dvije utrke, čini se kako tenzije rastu…

lewisu-hamiltonu-pobjeda-u-meksiku-sve-je-blizi-nicu-rosbergu-02

lewisu-hamiltonu-pobjeda-u-meksiku-sve-je-blizi-nicu-rosbergu-03

lewisu-hamiltonu-pobjeda-u-meksiku-sve-je-blizi-nicu-rosbergu-04