Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportLewis Hamilton pobjedom oduševio domaću publiku u Silverstoneu

Lewis Hamilton pobjedom oduševio domaću publiku u Silverstoneu


Kada padne kiša, tada je velika vjerojatnost za Lewisa Hamiltona za novu pobjedu u prvenstvu Formule 1. Ovom se pobjedom opasno približio vodećem Nicu Rosbergu.

Utrka je počela po oblačnom i suhom vremenu, ali kiša koja je padala ranije natopila je stazu tako da je utrka počela pod Safety Car-om koji se na stazi zadržao prvih pet krugova. Lewis Hamilton (Mercedes) je već na samom startu pobjegao ostatku ekipe, tako da uopće nije bilo upitno hoće li pobijediti, pogotovo zato što je odličan po kišnom vremenu.

Ono što je bilo zanimljivo događalo se iza njega. Primjerice, borba za drugo i treće mjesto između Nice Rosberga (Mercedes) i Maxa Verstappena (Red Bull). Iako je Rosberg bio pobjednik u tom dvoboju, vidljivo je kako je Nizozemac itekako bio brz, a Red Bullov bolid konkurentan, tako da je za očekivati novu pobjedu Verstappena u bliskoj budućnosti. Tek je vozio 29 utrka u Formuli 1, a već ima pobjedu i nekoliko pobjedničkih postolja.

Ono što je bilo znakovito u utrci je taktika s gumama, koliko puta otići u boks i kada postaviti “slick” gume za suho, jer se staza brzo sušila. Bilo je tu svega, izlijetanja, blokiranja, odličnog vozačkog nadmudrivanja, tako da je utrka čak bila i zanimljiva za gledatelje.

Slijedeća se utrka vozi u susjednoj nam Mađarskoj za dva tjedna. Do tada evo rezultata utrke, kao i vozačke i konstruktorske ljestvice.

Lewis Hamilton pobjedom oduševio domaću publiku u Silverstoneu 02

Lewis Hamilton pobjedom oduševio domaću publiku u Silverstoneu 03

Lewis Hamilton pobjedom oduševio domaću publiku u Silverstoneu 04