Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportLewis Hamilton glatko pobijedio na VN Singapura, katastrofa za Ferrari

Lewis Hamilton glatko pobijedio na VN Singapura, katastrofa za Ferrari


Utrka u Singapuru imala je neočekivan početak. Po prvi puta smo gledali početak utrke po kiši što je najbolje iskoristio Lewis Hamilton koji je 5. startno mjesto pretvorio u pobjedu.

Ovi su kišni uvjeti bili katastrofalni za oba Ferrarijeva bolida koji su stigli tek do prvog zavoja. Sebastian Vettel (Ferrari) je krenuo najbolje na startu, bolje od Maxa Verstappena (Red Bull), no bolji od njega je bio Kimi Raikkonen (Ferrari) koji je iz drugog reda počeo prestizati Verstappena. Ono što se kasnije dogodilo teško je mogao bilo tko zamisliti. Bio je to krš i lom, te katastrofa za Ferrari. Oba bolida su izbačena izvan stroja, kao i Red Bullov, a bilo je i nekoliko kolateralnih žrtava.

Ono što se događalo kasnije uglavnom je procesijska utrka na stazi koja se sušila tako da su vozači mijenjali gume. Na pobjedničkom postolju su se pronašli dva Mercedesa i Daniel Ricciardo u Red Bullu. Ipak, nije sve tako crno, neki će vozači i timovi utrku pamtiti po dobrome jer su osvojili vrijedne bodove, među njima čak i McLaren sa Vandoorneom, dva Force India bolida, i još neki. Niže ćete vidjeti rezultat utrke.

Ono što svakako baca mrlju na utrku je i komentar na službenom Twitter kanalu Ferrarija u kojem krive Verstappena za višestruki sudar, iako se suci utrke još nisu oglasili i donijeli odluku hoće li ili nekoga proglasiti krivim. Ono što smo vidjeli na utrci je činjenica kako je Vettel stisnuo Verstappena s jedne, Raikkonen je prolazio s druge, tako da Red Bullov vozač zaista nije imao kud. U tim trenucima na utrci i po tako mokroj stazi izgledi su bili totalno nepredvidljivi. Vidjet ćemo što će suci utrke odlučiti, ali nama se ovo čini kao trkaći incident u kome nitko nije kriv.

No, ono što je činjenica je kako je ovim potezom možda i odlučen novi svjetski prvak, 28 bodova razlike između Hamiltona i Vettela praktički je nedostižno… osim ako se opet dogodi nešto nepredviđeno.