Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiLewis Hamilton glatko do pobjede u Singapuru – analiza

Lewis Hamilton glatko do pobjede u Singapuru – analiza


Svoju drugu sezonski pobjedu Britanac je glatko odradio u 14. sezonskoj utrci u Singapuru. Noćna utrka i ove je godine bila možda ne previše vozački zanimljiva, ali moramo priznati atraktivna.

Lewis Hamilton glatko do pobjede u Singapuru - analiza

Posao su Hamiltonu svakako olakšali vozači koji su napravili greške, kao što je to na primjer bio Nico Rosberg koji je opasno prijetio vodećem Hamiltonu, ali to su stvari koje sigurno nećemo pamtiti jer ostaje čista pobjeda. Ovo je druga sezonska pobjeda za Hamiltona i McLaren, znači li to da se tim ipak vraća u pobjedničke vode? Mislimo kako je samo bilo pitanje vremena kada će se to dogoditi.

Ne baš ugodan vikend imali su vozači Brawn GP-a. Petak je na treningu prošao u redu, a od subote sve se počelo rušiti. Ipak, peto i šesto mjesto donose nove bodove za Buttona i Barrichella, jer su im glavni konkurenti pali. Istina, Vettel je bio četvrti, ali do kraja sezone je još samo tri utrke, šansa za osvajanje prvenstva je samo teoretska. Button ne mora forsirati, dovoljno mu je 15 bodova do kraja sezone i bit će novi svjetski prvak. Zasluženo, dakako.

Na ljestvici konstruktora vodi se zanimljiva borba između trećeg Ferrarija i sve boljeg četvrtog McLarena, kao i između šestog Williamsa i sedmog Renaulta. Sve je još uvijek moguće, a svako je mjesto bitno jer donosi vrlo vašnu financijsku injekciju za iduću sezonu.

Vremena za odmor nema, ovog vikenda, točnije 4. listopada, već se vozi VN Japana, potpuno drugačija utrka, vidjet ćemo tko će tamo biti u najboljoj formi.

Lewis Hamilton glatko do pobjede u Singapuru - analiza