Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportLewis Hamilton će startati prvi za VN Malezije, pokraj njega Vettel

Lewis Hamilton će startati prvi za VN Malezije, pokraj njega Vettel


Po vrlo teškim uvjetima održane su današnje kvalifikacije. Početak je odgođen sat vremena, no ipak je sve regularno održano. Najbrži je bio Lewis Hamilton.

Sezona nije dobro počela za bivšeg svjetskog prvaka. Britanac je zbog problema s bolidom odustao od prve sezonske utrke u Australiji već u 2. krugu, tako da mu je ova prva startna pozicija itekako važna. Isto vrijedi i za Sebastiana Vettela koji također starta iz prvog reda, a koji je također odustao u australiji, samo krug kasnije.

Kvalifikacije su vožene po vrlo teškim kišnim uvjetima, bilo je i razbijanja, izlijetanja sa staze, sve što smo mogli i sami predvidjeti. Da stvar bude gora, ista je prognoza i za sutra, tako da je za očekivati kišnu utrku. Nadamo se kako neće biti previše kiše i kako će se trka ipak održati bez ikakvih odgoda.

U drugom redu će Hamiltonu i Vettelu za vratom puhati Nico Rosberg (pobjednik u Australiji) i Fernando Alonso (4. u Australiji). Još je prerano prognozirati bilo što, ali ono što osjećamo je kako bi ovogodišnja sezona mogla biti itekako napeta.

Evo i rezultata kvalifikacija, odnosno startni poredak za sutrašnju utrku, koja se za VN Malezije vozi u 10:00 sati po hrvatskom vremenu. Nemojte ujutro dugo spavati 🙂

20140329-02

Lewis Hamilton će startati prvi za VN Malezije, pokraj njega Vettel