HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosportLavanttal Rally, Austrija: očekujemo još jedan nastup našeg Viliama Prodana

Lavanttal Rally, Austrija: očekujemo još jedan nastup našeg Viliama Prodana


Desetak dana nakon prvog ovogodišnjeg natjecanja Mitropa rally kupa, Rebenland rally-a u Austriji, na rasporedu je već drugo natjecanje, opet u Austriji, Lavanttal rally.

Radi se o najpoznatijem, najrenomiranijem i najtežem Austrijskom rally-u, a uz Mitropa rally kup, boduje se i za Austrijsko nacionalno prvenstvo pa se tako na listi prijava našlo 95 posada iz cijele Europe. Rally se održava u gradu Wolfsbergu, nedaleko Graza, a na itinereru ima 12 brzinskih ispita podjeljenja u dva dana.

U petak se voze četiri brzinca, dva puta brzinski ispit „Arlinggraben“ u dužini od 8,91 km te dva prolaska brzinskim ispitom „Worderlimberg“ u dužini od 21,12 km. U subotu su na rasporedu dva prolaska brzincima „Hammer“ (12,92 km), „Prebl“ (13,07 km), „Eitweg“ (10,51 km) i GH Remsnegger (11.10 km). Zanimljivo, svi brzinski ispiti osim „Arlinggrabena“ su barem dijelom makadamski što je nerijetki slučaj u Austriji.

Lavanttal Rally, Austrija reli - Viliam Prodan 02

Evo što je o samom reliju rekao vozač Viliam Prodan:
“Što se nas tiče, mi smo spremni, s nestrpljenjem očekujemo start u petak, a prije toga nas očekuje popisivanje brzinskih ispita u četvrtak. Brzinci su zahtjevni, imamo nešto iskustva sa njima od prije dvije godine, no tad su uvjeti bili zimski, te uz puno blata i prljavštine na stazama je bilo i snijega i leda, tako da možemo reći da nas na Lavanttalu čeka nešto sasvim novo s obzirom na totalno drukčije vremenske uvjete od prije dvije godine. Nakon za nas jako dobrog nastupa na Rebenlandu, ovdje također očekujemo dobre vožnje s nadamo se bez ili sa što manje poteškoća”.