Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiLand Rover Discovery Sport, LR2 i LR4, te Range Rover Evoque, Sport SVR i Long-Wheelbase

Land Rover Discovery Sport, LR2 i LR4, te Range Rover Evoque, Sport SVR i Long-Wheelbase


Land Rover je na 2014 Los Angeles Auto Showu predstavio svoju bogatu paletu od čak šest novih modela koji će se pojaviti tijekom 2015. godine. Donosimo o svakome ponešto.

Prvi je potpuno novi Land Rover Discovery Sport koji će se u prodaji pojaviti početkom 2015. godine po cijeni od 38.920$. Ekskluzivno će biti opremljen turbo-punjenim 2.0 litarskim 4-cilindričnim motorom koji razvija 240 konja. Mijenjač je isto novi, automatski, s 9 brzina. Ovaj model ima 5 takozvani 5+2 raspored sjedala što je u neku ruku i novitet u kategoriji manjih SUV sportskih terenaca (slika iznad).

Drugi je Land Rover LR2 koji nam je od prije poznat. Naime, spomenuti Discovery Sport je u stvari nasljednik modela LR2, no kompanija ga je odlučila nastaviti prodavati jer ima interesa kupaca za ovaj model. Motor pod haubom je isti, razlikuju se u mjenjaču – Land Rover LR2 ima 6-brzinski automatski te pet sjedala, bez dodatna dva. I početa cijena je nešto niža, kreće se od 37.585$.

Land Rover Discovery Sport, LR2 i LR4, te Range Rover Evoque, Sport SVR i  Long-Wheelbase 02

Treći je Land Rover Range Rover Evoque, također manji SUV. Ovaj puta model je dobio novu elektroniku, pogotovo u dijelu koji nazivamo pomoć pri vožnji, kao što su Reverse Traffic Detection (prati promet iza vozila), Blind Spot Monitor (potpuni pregled mrtve točke), Perpendicular Park (pomoć pri parkiranju), Advanced Park Assist (također pomoć pri parkiranju). Cijene se kreću od 42.025$, a kao i prethodna dva modela, u prodaji će se pojaviti u prvoj polovici 2015. godine.

Land Rover Discovery Sport, LR2 i LR4, te Range Rover Evoque, Sport SVR i  Long-Wheelbase 03

Četvrti je Land Rover LR4 je također novi Discovery. Novost je InControl aplikacije i sustav za pametne telefone, što je preuzeto iz Jaguara. Puno nove elektronike i aplikacija za putnike, pod haubom je priča ista. I cijena je nova, kreće se od 51.325$.

Land Rover Discovery Sport, LR2 i LR4, te Range Rover Evoque, Sport SVR i  Long-Wheelbase 04

Peti je Land Rover Range Rover Sport SVR. Nije teško zaključiti kako je ovo najsportskiji od svih novih modela. Motor je preuzeo od Jaguar Land Roverove SVO divizije koja tvrdi kako je ovaj motor najbolji i kako će ovo biti najbrži SUV na svijetu. Pokretat će ga 5.0 litarski V8 motor koji razvija čak 550 konja i koji od 0-100 km/h ubrzava za nevjerojatnih 4,85 sekundi. I cijena je “sportska”, kreće se od 111.400$. Inače, ako ste zainteresirani za “obični” Range Rover Sport, cijena je “samo” 64.450$.

Land Rover Discovery Sport, LR2 i LR4, te Range Rover Evoque, Sport SVR i  Long-Wheelbase 05

I posljednji šesti je Land Rover Range Rover Long-Wheelbase. Jedina promjena u odnosu na postojeći model je HSE oprema, uz već postojeće Supercharged i Autobiography trim previously. Cijena se kreće od 84.420$ na više.

Land Rover Discovery Sport, LR2 i LR4, te Range Rover Evoque, Sport SVR i  Long-Wheelbase 06