Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliLamborghini Veneno Roadster prve službene fotografije, video i zvuk
Lamborghini Veneno Roadster

Lamborghini Veneno Roadster prve službene fotografije, video i zvuk


Iako je već u nekoliko navrata predstavljen kao “najava” odnosno prototip, u nastavku ćete vidjeti Lamborghini Veneno Roadster – prve službene fotografije i podatke.

Svoju je premijeru Lamborghini Veneno Roadster doživio još na 2013 Geneva Motor Showu, no radilo se o samo četiri izložbena primjerka. No, ono pravo stiže u danima koji dolaze. Lamborghini Veneno Roadster će se uskoro početi prodavati po cijeni od “samo” 3,3 milijuna eura.

Prvo pravo “priznanje” o ovom modelu Lamborghini je dao u srpnju, što je potvrdio izvršni direktor kompanije Stephan Winkelmann. Ovih su se dana počeli pojavljivati i službeni detalji o raskoši i potencijalu, a sve povodom 50-og rođendana Lamborghinija. Sam dizajn je priča za sebe, izuzetno je agresivnog izgleda, koji je definitivno jedinstven.

Lamborghini Veneno Roadster

Osim što je izgubio krov, Lamborghini Veneno Roadster praktički izgleda isto kao i coupe model, a osjetit ćete i utjecaj Aventadora, jer se radi o istoj platformi. Pod haubom se nalazi poznati kompanijin 6,5 litarski V12 koji je za Veneno posebno tuniran na 740 konja.

Podsjetit ćemo vas kako s istim motorom Aventador razvija 691 KS, što znači da je Veneno najjači i najbrži Lamborghinijev automobil koji su ikada proizveli. Kompanija tvrdi kako Lamborghini Veneno Roadster od 0-100 km/h ubrzava za za 2,9 sekunde, a maksimalno može ići 355 km/h, isto kao i coupe model. Mjenjač je poznati Lamborghinijev ISR automatski.

Lamborghini Veneno Roadster

Iako su roadsteri obično teži od coupea, zahvaljujući laganim karbon-fiberskim materijalima kojih je ovdje još i više, Lamborghini Veneno Roadster teži samo 1490 kilograma, što je prilično malo s obzirom da ima pogon na svim kotačima.

Voljeli bi jedan ovakav imati u svojoj garaži 🙂