Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliLamborghini je 50. rođendan proslavio s 350 superautomobila širom svijeta

Lamborghini je 50. rođendan proslavio s 350 superautomobila širom svijeta


“Made in Italy” je moto s kojim će se proslaviti 50. jubilarni rođendan, a proslavio ga je istovremeno u 29 zemalja u svijetu, od Kanade do Novog Zelanda. Čestitamo Lamborghiniju 50. rođendan!

Osim same proslave, talijanski proizvođač sportskih automobila organizirao je “50th Anniversary Grand Tour” u kojem je u koloni dugoj 4 kilometra sudjelovao 350 automobila ukupne snage od oko 190.000 konja! Od tog broja 320 superautomobila bilo je za registrirane sudionike, a 30 superautomobila za novinare i goste.

“Već 50 godina Lamborghini je san mnogih vozača i Made in Italy simbol. Naši su superautomobili uvijek bili inovativni i i tehnološki najnapredniji, i zato smo spomenuli kako je ovo proslava 100 godina inovacija koja je stigla do svoje polovice puta. Od kada je Ferruccio Lamborghini osnovao kompaniju, u našoj je naravi da proizvodimo automobile koji su vanserijski, drugačiji i bolji od konkurencije”, rekao je Stephan Winkelmann, predsjednik i izvršni direktor Lamborghinija.