Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliLamborghini Gallardo LP570-4 Squadra Corse – trkaći automobil za gradske ulice!
Lamborghini Gallardo LP570-4 Squadra Corse

Lamborghini Gallardo LP570-4 Squadra Corse – trkaći automobil za gradske ulice!


Ovaj se model temelji na izvedbi Super Trofeo, a krasi ga naziv Lamborghinijevog trkaćeg odjela, pa su samim time i jasni afiniteti modela. To je novi Lamborghini Gallardo LP570-4 Squadra Corse!

S novim Lamborghini Gallardo LP570-4 Squadra Corse sportašem čelnici tvrtke pokušavaju prenijeti sav sportski doživljaj kojeg vozač ima na trkaćoj stazi na obične prometnice, a to žele postići posebno dorađenim Gallardom.

Za pokretanje kotača Lamborghini Gallardo LP570-4 Squadra Corse super sportaša zaslužan je V10 agregat sa 570 KS koji je uparen sa 6-stupanjskim e-gear robotiziranim ručnim mjenjačem. Zahvaljujući dijelovima od ugljičnih vlakana težina ovog modela smanjena je za 70 kg na ukupno 1.340 kg. Sve to dovoljno je za ubrzanje do 100 km/h za 3,4 sekunde uz maksimalnu brzinu od 320 km/h. Pogledamo li podatke shvatiti ćemo kako se ovdje radi o najbržim tvorničkim Gallardom kao “šlag na tortu” za završetak proizvodnje.

Valja još spomenuti posebno dizajnirani stražnji spojler koji stvara čak tri pute više “downforce-a” od standardnog LP 560-4. Lamborghini će ovaj model predstaviti na predstojećem salonu automobila u Frankfurtu uz još jednu izvedbu. Čini se kako je Gallardo posebno drag čelnicima tvrtke – nikako ne žele predstaviti nasljednika… 🙂

Izvor: Auto-info