Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliLamborghini Aventador LP700-4 Pirelli Edition – za više od 50 godina veze Lamba i Pirellija

Lamborghini Aventador LP700-4 Pirelli Edition – za više od 50 godina veze Lamba i Pirellija


Lamborghinijevi modeli od nastajanja kompanije (1963. godine) izlaze iz tvornice s Pirellijevim gumama. Tu dugogodišnju suradnju odlučili su obilježiti posebnim modelom – Aventador LP700-4 Pirelli Edition.

U odnosu na standardni Aventador ovaj se razlikuje po dizajnerskim intervencijama i posebnim kombinacijama boja, dakle tehnikalije i performanse su iste. A to znači karbonska monokok šasija, V12 motor sa 700 KS, pogon na sva četiri kotača, ubrzanje do stotke za 2,9 sekundi i maksimalnu brzina do 350 km/h. Aventador Pirelli Edition bit će dostupan u Coupé i Roadster verziji, narudžbe se već primaju, a isporuke počinju u ljeto 2015. godine.

U ponudi su dvije verzije s desetak kombinacija boja. Prva opcija je Aventador s matiranim crnim krovom, nosačima, poklopcem motora i otvorima za zrak u kontrastu sa šest sjajnih boja (Giallo Spica, Rosso Mars, Bianco Isis, Nero Aldebaran, Grigio Liqueo i Grigio Ater). Druga opcija je sjajna crna boja zajedno s jednom od četiri matirane boje (Bianco Canopus, Nero Nemesis, Grigio Adamas i Grigio Titans). Još jedna posebnost je crvena crta preko krova, poklopca motora i retrovizora, koja posdjeća na Pirelli. Logotip Pirellija vidljiv je na početku krovnih linija te naravno na gumama.

Standardna oprema su između ostalog prozirni poklopac motora, motorni prostor od karbona, sjajni crni Dione naplatci (2o ili 21 cola), Pirelli P Zero gume… U unutrašnjosti se koristi crna alkantara s crvenim prošivima, a ponavlja se i crvena linija koju ima i vani. Naravno, svaki primjerak imat će i posebnu pločicu s natpisom ‘Pirelli special series”.