Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiKupci rabljenih vozila najčešće traže njemačke automobile

Kupci rabljenih vozila najčešće traže njemačke automobile


U doba recesije sve se više kupuju rabljena vozila. Kome će potrošači pokloniti svoje povjerenje, istražio je tim sa tražilice Automobili. Analizom pretraga u posljednjih mjesec dana moguće je dobiti preciznu sliku o traženosti pojedinih marki automobila.

Očekivano, Volkswagen-ovi automobili prednjače pred svim drugim markama, a prvi po pretragama je VW Golf, koji je 50% traženiji od prvog slijedećeg automobila na listi.  Činjenica koja pokazuje da Hrvati najviše vole njemačke automobile jest ta da je na drugom mjestu po pretragama Opel Astra, a na trećem Audi A4. Razlog zašto su baš ovi modeli najtraženiji je zasigurno pouzdanost, iza koje stoje konkretni podaci. Prema statistikama koje svake godine objavljuje njemački ADAC, njemački automobili najmanje se kvare i vrlo su izdržljivi. U čak pet od šest kategorija vozila (Gradski automobili, Mali automobili, Niža srednja klasa, Srednja klasa, Gornja srednja klasa/Viša klasa i Dostavna vozila) njemački automobili zauzimaju sam vrh. Njemački proizvođači su ispred ostalih, a samo među najmanjim automobilima su iza konkurencije, stoji u istraživanju tražilice Automobili.

Na četvrtom mjestu po traženosti smjestio se BMW 3, a odmah iza njega slijedi VW Passat. Po prvih pet pretraga zaključujemo da se najviše traže obiteljski automobili, a kada bi analizirali dalje, vidjeli bi da iza njih slijede maleni gradski automobili poput Opel Corse i Fiat Punta.

Među popularnim pretragama nalaze se i konkretni upiti, kao što su „VW golf do 10.000 eura“ po kojima se vidi da je osjetljivost na cijenu postala ključan faktor. Zanimljivo je da je u mjesecu srpnju jedna od popularnijih pretraga bila „auto od 70.000 eura“ što pokazuje da Hrvati još uvijek vole, barem gledati, skupe automobile.