Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiKTM X-Bow RR na legendarnoj stazi Nurburgring okrene krug za 7:25 minuta!

KTM X-Bow RR na legendarnoj stazi Nurburgring okrene krug za 7:25 minuta!


Njemački trkaći as Christophe Haase uspio je u letećem austrijskom KTM-u X-Bow RR proći legendarni Nürburgring Nordschleife (oko 20 km) krug za nevjerojatnih 7:25.72 minuta.

U nastavku možete vidjeti i cijeli video od gotovo osam minuta u kojem ćete vidjeti majstora Hassea kako “kroji” stazu Nurburgring sa svojim KTM-om. Ako se pitate tko je taj lik, e pa on je posljednji pobjednik utrke Nürburgring 24 Hours, tako da mu je staza i više nego dobro poznata, sigurno svaki zavoj zna napamet.

Za one koji su manje upućeni, KTM X-Bow (odnosno crossbow) je vrlo lagana otvorena trkaća jurilica koja je austrijske proizvodnje, odnosno proizvodi se u istoj tvornici gdje se proizvode i poznati KTM motori. Kao pogon je odabran Audijev 2,0 litarski 4-cilindrični TFSI turbo motor montiran u sredini, te spojen na 6-brzinski ručni mjenjač. Snaga motora je 360 konja, a s obzirom na malu težinu od samo 790 kilograma do stotke ubrzava za manje od 3,7 sekundi.

Usporedbe radi, spomenimo kako je KTM X-BOW RR na stazi brz jednako kao Ferrari Enzo (7:25.7), dok je rekorder s najbržim krugom i dalje Radical SR8 LM s vremenom od 6:48 minuta.

Spomenimo i kako je prijašnji najbrži KTM bio model Club Sport (240 konja) koji je 2009. godine postigao vrijeme kruga od 8:10 minuta.

Kako izgleda dok juri stazom Nurburgring, pogledajte i sami i uživajte. Mi svakako jesmo 🙂