Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliKTM X-Bow dobio krov, posao odradio talijanski Montenergy

KTM X-Bow dobio krov, posao odradio talijanski Montenergy


Našem tržištu malo poznati simpatični automobil KTM X-Bow, kojeg smo imali prilike gledati i na buzetskoj brdskoj utrci prošle godine, vidimo da je sada dobio i dodatak tako da ga možete voziti i po zimi. Za to je zaslužan talijanski Montenergy.

KTM X-Bow je vrlo ekskluzivna klasa, praktički nema konkurencije i ni s kim ga ne možete usporediti (Ariel Atom, Lotus 2-Eleven). Za ljetne vožnje je idealan, ali se problem javlja kada dođe zima i kada sve prekrije snijeg. E, pa tu je uskočila talijanska kuća Montenergy i za ovog cestovnog ljepotana izgradila novi paket opreme koji su nazvali Monte Carlo a u kojem se nalazi i toliko željeni krov u potpunosti napravljen od laganih karbon-fiberskih elemenata.

Ako pogledate na slikama, nekako nam se sada čini kako KTM X-Bow izgleda još bolje nego bez krova, čak nalikuje na legendarnu Lanciu Stratos. Nije čudo da sada novi X-Bow zovu "Stratosferica".

Novi Stratosferica paket košta oko 17.000$, što nije malo, ali uzmite u obzir da ćete opet biti – posebni.

Dodajmo i kako su u KTM-u ovaj model i malo pojačali s 237 na 310 konja, a s obzirom na vrlo malu ukupnu težinu X-Box doslovno leti po cesti.