Tehnologija


Nalazite se ovdje: Početna stranicaTehnologijaKoje su najbolje navigacije za vaš automobil?

Koje su najbolje navigacije za vaš automobil?


Činjenica je kako današnji pametni telefoni imaju vrlo dobre, ponekad i besplatne GPS navigacijske aplikacije. Bez obzira na to, navigacijski uređaji za automobile i dalje se odlično prodaju.

Samostalni GPS navigacijski uređaj možete ostaviti u automobilu i zaboraviti na njega sve dok se ne izgubite u nekom nepoznatom mjestu. Ako ste na putu više sati i tražite npr. najbliži McDonalds, ili pak želite izbjeći višesatno sjedenje u prometnoj gužvi, tu vam itekako može pomoći navigacija za automobile.

Funkcije poput besplatnog izvješća o prometu, ažuriranja novosti na mapama i lokalnog pretraživanja sada su uobičajene tako da su današnje GPS navigacije puno korisnije neko ranije. Isto tako, zahvaljujući konkurenciji, pametnim telefonima i tabletima i cijena im je povoljnija. Možda je sada pravo vrijeme za kupovinu nove GPS navigacije za vaš automobil!

Ako ste u potrazi za kvalitetnom auto navigacijom, u nastavku donosimo naš izbor pet najboljih navigacija za automobile u 2018. godini!

1. Garmin nüvi 2789LMT

Navigacijski sustav Garmin nüvi možete postaviti na vjetrobransko staklo vašeg automobila uz pomoć posebnog držača tako da vam je vaš prijenosni GPS navigator na idealnoj udaljenosti od očiju. Drugim riječima, moći ćete je efikasno pratiti bez ometanja same vožnje. GPS uređaj ima 7-inčni TFT zaslon osjetljiv na dodir visoke rezolucije (800 x 480 točaka) i nudi izvrsnu kvalitetu slike.

Ovaj GPS navigacijski sustav sadrži unaprijed instalirane detaljne karte Sjeverne Amerike i Evrope, a paket uključuje besplatno ažuriranje mapa i prometa. Isto tako, uređaj ima doživotno ažuriranje karata kako bi se precizno odredili najkraće rute na najboljim cestama, a kako bi se osigurala dodatna udobnost. Osim toga, GPS navigacija ima i doživotno ažuriranje prometa što vam može pomoći u izbjegavanju prometnih gužvi, tako da ćete na vaše odredište doći čim je prije moguće. Ako vozite svaki dan, ova će vam besplatna ažuriranja biti itekako korisna.

Cijena: 414,95$

Detaljnu ponudu možete pronaći na ovom linku.

2. TomTom VIA 1505M GPS

TomTom navigacijski sustav ima 5-inčni zaslon osjetljiv na dodir rezolucije 480 x 272 točaka. Osim kao navigacija u automobilu, zahvaljujući ugrađenoj bateriji ovaj prijenosni GPS uređaj možete koristiti i za planinarenje. Baterija će izdržati nekoliko sati rada do slijedećeg punjenja. Ova GPS navigacija za automobile ima tanko i lagano kućište tako da je vrlo praktična i za nošenje.

TomTom navigacijski sustav sadrži unaprijed instalirane visoko kvalitetne karte SAD-a, Kanade i Meksika. Štoviše, besplatna dnevna ažuriranja kartičnog ažuriranja dostupna su preko Map Share-a, čime su karte još točnije i informativnije. Ovaj GPS navigacijski sustav nudi niz izvornih softverskih rješenja i pametno korisničko sučelje, pruža pravovremene i detaljne informacije, te ima izvrstan pogled na cestu tijekom putovanja.

Cijena: 119,99$

Detaljnu ponudu možete pronaći na ovom linku.

3. Garmin LMT-S 6 010-01679 6,1″ GPS navigacija

Navigacijski GPS uređaj sa svijetlim 6 inčnim ekranom. Vaše će putovanje biti puno ugodnije uz Garmin navigacijski sustav. Treba istaći kako ovaj uređaj sadrži i korisne informacije za vozače o trenutnim uvjetima na cesti i stanju prometa, a u kombinaciji s podacima unesenim u TripAdvisor tijekom putovanja ćete pronaći sve što vam je potrebno.

Korisno je i što ova navigacija s sadrži i alternativne rute koje štede vrijeme u slučaju zastoja u prometu. Kako biste bili u tijeku i dobivali informacije o prometu i vremensku prognozu u realnom vremenu, preuzmite aplikaciju Smartphone Link koja vaš Garmin uređaj povezuje sa vašim pametnim telefonom.

Isto tako, treba spomenuti kako se Garmin LMT-S 6 010-01679 može povezati i s bežičnom kamerom, tako da ćete npr. moći vidjeti prepreke prilikom vožnje unatrag.

Cijena: 1.184,75kn

Detaljnu ponudu možete pronaći na ovom linku.

4. Carelove Car GPS

Carelove Car navigacijski sustav ima veliki 7 inčni ekran osjetljiv na dodir i rezolucijom od 800 x 480 točaka. Iako ovaj navigacijski uređaj za automobile spada u prijenosne navigacije, preporučeno ga je koristiti u prvom redu u automobilima. Drugim riječima, ovaj GPS uređaj nije praktičan za planinarenje jer je prevelik i troši puno baterije. Inače u dostupne manje GPS navigacije s 5 inčnim ekranom, a koji su puno prikladniji za takve potrebe.

Navigacijski sustav Carelove Car dolazi s unaprijed konfiguriranim operativnim sustavom Windows CE 6.0. Osim toga, navigacijski sustav unaprijed instalira nove karte SAD-a i Europe s besplatnim ažuriranjima. GPS uređaj prikazuje detaljne informacije ne samo o ruti nego i o kamerama za prekoračenje brzine, ograničenjima na cestama s višestrukim pretraživanjima točki interesa uz glasovne upute za kretanje za vrijeme putovanja.

Uz navigaciju, paket Carelove Car nudi brojne korisne dodatne značajke – podržava MP3 i WAV audio formate, kao i višestruke formate fotografija i video formata (RMVB, WMV, AVI, MP4 / MP5, JPG, BMP, JPEG). Drugim riječima, možete uživati u čitanju e-knjiga ili igranju jednostavnih, zabavnih igara kao što su Backgammon, Snake i drugi dok ste zaglavljeni u prometnom zastoju. Isto tako, vrijedno je spomenuti kako postoje modeli i s većim prostorom za pohranu do čak 8 GB.

Cijena: 97,94$

Detaljnu ponudu možete pronaći na ovom linku.

5. GPS Garmin DriveLuxe 50 LMT 5″

Garmin DriveLuxe opremljen je funkcijama koje vam pomažu za sigurniju vožnju, a i pružit će vam korisne informacije o stanju u prometu. Pravovremeno ćete dobiti upozorenja za oštre zavoje, promjene brzine, pružne prelaze ili blizinu škole. Velika prednost ovog navigacijskog uređaja je i u tome što uređaj prepoznaje ako predugo vozite, tako da će vas upozoriti na umor – predložit će vam vrijeme za odmor, pa čak i lokaciju za odmaranje.

Isto tako, navigacijski uređaj možete sinkronizirati s vašim pametnim telefonom, a tako ćete dobiti mogućnost primanja hands-free poziva i drugih obavijesti na 5 inčnom ekranu.

Isto tako, instalirajte Garmin Express kako biste lakše nadograđivali karte i softver, kao i prijenos datoteka iz i na uređaj, a možete instalirati i glasovne komande za navigaciju.

Cijena: 2.437,61 kn

Detaljnu ponudu možete pronaći na ovom linku.

Isto tako, na ovom linku možete pročitati koje su to najbolje mape/navigacije za Android mobilne uređaje, što vam također može biti vrlo korisno.