Autosport HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportKodrić u prvom nastupu korak do pobjedničkog postolja

Kodrić u prvom nastupu korak do pobjedničkog postolja


Prvi ovogodišnji nastup mladog Samoborca Martina Kodrića u Formuli Renault 2.0 proteklog vikenda na stazi u Imoli bio je više nego uspješan, u dvije utrke osvojio je šesto i četvrto mjesto.

Kodrić će ove sezone nastupati u Formuli Renault 2.0 Eurocup, a utrke u Imoli vozile su se u konkurenciji nižerangirane Formule Renault 2.0 Alps, pa je to Kodriću bila svojevrsna priprema za pravu sezonu.

U kvalifikacijama za prvu, subotnju utrku, Kodrić je osvojio osmu  startnu poziciju u konkurenciji 22 vozača. Za najbržim u kvalifikacijama, Francuzom Hubertom je zaostao 75 stotinki sekunde. Na samom početku utrke našao se u velikoj gužvi i pao na 14. mjesto, no ubrzo zatim vratio svoju poziciju i dobio još dvije. Uzbudljivu utrku je završio na visokom 6. mjestu. Pobijedio je Francuz Hubert ispred Britanca Aitkena i još jednog Francuza Gacheta.

U kvalifikacijama za nedjeljnu utrku Martin je ostvario znatno bolji rezultat ostvarivši tako odličnu treću startnu poziciju. Na samom startu utrke Kodrić je odlično krenuo i već u prvom krugu se probio na drugo mjesto. Ubrzo zatim uvidio je da se stražnji kraj bolida popušta u zavojima stoga je morao usporiti i pao je na četvrto mjesto. U vrlo uzbudljivoj utrci to je mjesto zadržao do kraja. Pobjedu u ovoj utrci odnosi Britanac Aitken ispred Francuza Huberta i još jednog Britanca Hughesa.

U ovoj utrci nastupilo je čak osam vozača koji će s Martinom nastupati u Eurocupu. Kodrić je ostvario odličan rezultat i pokazao svoju spremnost i konkurentnost za nastup u Eurocupu, u kojem će debitirati za dva tjedna u španjolskom Aragonu.

– Ovo je prva utrka u sezoni, a ujedno i najbolji vikend do sada. To pokazuje da sam jako napredovao preko zime i da sam spreman za novu sezonu – rekao je Martin nakon Imole.