Autosport HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportKodrić sudarom okončao premijerni nastup u Formula Renault 2.0 Eurocupu

Kodrić sudarom okončao premijerni nastup u Formula Renault 2.0 Eurocupu


Mladi Samoborac Martin Kodrić proteklog je vikenda imao premijerni nastup u Formuli Renault 2.0 Eurocup. U dvije utrke izborio je 13. i 19. mjesto, a treću je okončao sudarom.

Formula Renault 2.0 Eurocup vožena je u sklopu World Series by Renault na stazi u španjolskom Aragonu. U kvalifikacijama je Kodrić izborio 12. startnu poziciju u konkurenciji od 29 vozača, a bio je samo pola sekunde sporiji od najbržeg.

Prvu utrku je završio na 13. mjestu. U drugoj utrci nakon kontakta morao je u boks kako bi mu promijenili oštećeni dio. Vratio se na stazu i uspio završiti na 19. mjestu.

Za treću, nedjeljnu utrku, Kodrić je po kiši izborio šestu startnu poziciju, vozeći na slikovima. I utrka je startala po kiši, a prema mišljenju mnogih ta je kiša bila prejaka za regularno održavanje utrke. Martin se unatoč takvim uvjetima na stazi uspio probiti na četvrto mjesto, no tada na stazu ulazi sigurnosni automobil zbog sudara i izlijetanja sa staze. Vidljivost iz bolida je po takvom vremenu ravna nuli, osim za vodećeg u utrci. Bolidi dižu veliku količinu vode i vozači koji dolaze iza jedva da i vide stazu, svjetlosne signale, a često i službene zastavice.

FormulaRenaultAragon1

U krugu kada je najavljen izlazak sigurnosnog automobila sa staze, vodeći u utrci je ubrzao kako bi ostvario prednost pred vozačima iza sebe, a zatim odlučio naglo usporiti prije posljednjeg zavoja. Njegovo ubrzanje, a zatim i ubrzanje druga dva vozača ispred Martina podiglo je vodeni zid, od kojega Martin jednostavno nije na vrijeme uspio vidjeti  da je vodeći u utrci praktički zaustavio kolonu. Značajno usporiti više nije bilo moguće, te je pokušao  proći između dva bolida kako bi izbjegao sudar, no nije uspio. Za Martina, Jacka Aitkena i Ignazia D’Agosta utrka je time bila završena, srećom bez većih posljedica po vozače.

Regularnost utrke zbog previše vode na stazi i danas je tema u krugovima koji prate utrke Formula. Treba napomenuti i da je utrka Formule Renault 3.5, koja je uslijedila nakon Martinove treće utrke, prekinuta crvenom zastavicom nakon trećeg kruga upravo iz toga razloga.

– Utrka je bila izuzetno teška, vidljivost nikakva. Bio sam četvrti kada mi je iz boksa  javljeno da sigurnosni automobil napušta stazu, čime se utrka nastavlja. Prvoplasirani u utrci u tom trenutku diktira tempo. Njegovo ubrzavanje  i  usporavanje moraju pratiti svi vozači iza. Na ravnici prije posljednjeg zavoja naglo je ubrzao, a zatim i mi ostali, kako ne bismo previše zaostali u trenutku kada se utrka nastavi. Vozači ispred mene ponovo su podigli vodeni zid i jednostavno nisam uspio na vrijeme vidjeti da je prvoplasirani praktički stao pred posljednjim zavojem. Pokušao sam pronaći način da ih izbjegnem, ali bilo je nemoguće. Jako mi je žao što se to dogodilo, no srećom nitko nije ozbiljnije ozlijeđen. Žao mi je i što smo sva trojica nakon vrlo teške utrke na kraju ostali bez bodova i plasmana – rekao je Martin nakon utrke.