Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiŠkoda isporučila rekordanih 523.200 vozila u prvih sedam mjeseci

Škoda isporučila rekordanih 523.200 vozila u prvih sedam mjeseci


Iako je kriza i dalje oko nas, u Škodi su se pohvalili kako su u prvih sedam mjeseci ove godine isporučili više od pola milijuna vozila. Sa 68.500 prodanih vozila zabilježili su najjači srpanj u povijesti tvrtke. U usporedbi s 2010., prodaja je porasla za 19,7 posto.

"Škoda i dalje vozi u petoj brzini. Regije u rastu poput Kine, Indije ili Rusije su svojim dvoznamenkastim brojkama rasta značajno pridonijele pozitivnom rezultatu marke. Ali i na etabliranim zapadnim i istočnoeuropskim tržištima sa svojom atraktivnom paletom modela bilježimo kontinuirano visoke prodajne rezultate", rekao je član uprave Škode zadužen za sektor prodaje Jürgen Stackmann.

Na češkom domaćem tržištu Škoda je s rastom od 9,6 posto zabilježila bolji rezultat u odnosu na ukupno tržište. Ukupno je ondje kupcima isporučeno 4.400 vozila. Značajan plus zabilježila je ova marka u srpnju i u drugim zemljama središnje i istočne Europe (u Hrvatskoj za 4 posto).

U Zapadnoj Europi prodajni rezultati su također bili vrlo pozitivni. S povećanjem od 24 posto češki proizvođač ostvario je prodajni volumen od 27.200 jedinica. Najveće stope rasta zabilježene su u Nizozemskoj s plusom od 53,2 posto te u Austriji s povećanjem od 36,8 posto. Velikom brzinom rastu tržišta Kine, Indije i Rusije. U Kini su isporuke u srpnju narasle za 15,4 posto, u Rusiji se bilježi povećanje od 22,7 posto, a u Indiji čak od 70,1 posto.

Izvor: Automoto-portal.hr