Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiKimi Raikkonen “rutinerski” do druge sezonske pobjede

Kimi Raikkonen “rutinerski” do druge sezonske pobjede


U vrlo nezanimljivoj utrci u kojoj na stazi praktički nije bilo prestizanja Kimi Raikkonen je s prve startne pozicije došao do druge sezonske pobjede, što je Ferrari odbacilo na vodeće konstruktorsko mjesto.

Puno izlijetanja, zapaljivanja motora, odustajanja i izlazak dva "Safety Cara" i jednog "Medical Cara" najveća su uzbuđenja koja smo doživjeli na utrci. Gotovo sva prestizanja, ako ih je bilo, odrađena su kroz boks, i to je to.

Najveća uzbuđenja na stazi na kojoj je gotovo nemoguće prestizanje donijeli su neki drugi elementi. Onaj najgori bio je izlijetanje Heikki Kovalainena koji je prilikom pucanja prednje lijeve gume u punoj brzini izletio sa staze i zabio se u zaštitne gume. Ipak, čini se kako je dobro prošao jer je bio pri svijesti, a posljednja informacija govori kako je dobro i kako nije ništa slomio.

Veliko razočarenje domaćoj publici donio je Fernando Alonso. Nakon što mu se mašina zapalila, njegova je sudbina bila zapečaćena. Ipak, zaradio je veliki pljesak.

Odlična utrka za Ferrari koji je odustajanjem jednog McLarena (Kovalainen) i kazne za BMW-ovog Heidfielda koji je pod zabranom zbog nedostatka goriva jednostavno morao u boks, pri čemu je zaradio "Stop-And-Go" kaznu preokrenula su izgled vozačke i konstruktorske ljestvice u Ferrarijevu korist.

Malo uzbuđenja pred kraj utrke donijeli su nam Giancarlo Fisichella (Force India) koji se odlično branio od napada Nicka Heidfielda (BMW Sauber). Ipak, nakon jedne male greške Fisichelle na islasku u startno-ciljnu ravninu Nijemac je uspio postići veću maksimalnu brzinu i prestići Talijana. I to bi bilo otprilike sve od španjolske utrke.

Evo i rezultata VN Španjolske.

Nova vozačka i konstruktorska ljestvica nalazi se ovdje.

Slijedi redovita stanka od dva tjedna. Slijedeća na redu je VN Turske, koja se vozi 11. svibnja.