Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiKia Optima – pojavili se podaci i prije 2015 New York Auto Showa

Kia Optima – pojavili se podaci i prije 2015 New York Auto Showa


Iako će svoju premijeru doživjeti na auto salonu u New Yorku, već su se ranije pojavili neki podati o novom i popularnom sedanu Kia Optima. Ako je suditi prema ovim skicama, ponovo ćemo dobiti zanimljiv automobil.

Još je 2010. godine na isom ovom auto sajmu južnokorejska Kia skrenula pažnju na sebe modelom Kia Optima. Bio je to tada potpuno novi model koji je plijenio dizajnom, unutrašnjošću i luksuzom. Godine su prolazile, a Kia Optima se vrlo dobro prodavala i u našim krajevima, jer je za manje novca nudila isto što i konkurencija.

Na nedavno održanom auto salonu u Ženevi predstavili su poseban Kia Optima Sportspace koncept u karavanskoj izvedbi, a koji je još jedan od onih “sportskih karavana” koji uopće ne izgleda kao karavan, nego kao lijepi i produženi sedan s puno više prostora. I nova Kia Optima koju možete vidjeti na slikama izgleda odlično i vjerujemo kako bi je mnogi poželjeli imati u svojoj garaži.

Prema ovim skicama i dalje s prednje strane vidimo tipični Kijin “tigrasti nos” koji je već postao prepoznatljiv, a morate priznati kako izgleda odlično. Vidljivi su i sportski branici, te općenito vrlo agresivan sportski izgled s ogromnim kotačima. Naravno, kotači će se u proizvodnom modelu osjetno smanjiti, no gledajući ovaj koncept djeluje nam vrlo impresivno i obećavajuće. Sigurno je kako će se prodavati, vjerojatno i bolje nego aktualni model.

Kia Optima - pojavili se podaci i prije 2015 New York Auto Showa 02

Za sada nema službenih podataka o pogonskim agregatima, no vjerujemo kako će biti vrlo slična priča kao i sa sestrinskim brandom Hyundai i njihovim modelom Sonata. Ono što je zgodno je podatak kako bi nova Kia Optima mogla doći i u “plug-in” hibridnoj inačici, u kombinaciji benzin/elektromotor, a spominje se i dizel/elektromotor. Osnovni motor će vjerojatno biti 2,0 litarski 4-cilindrični benzinac, dok će vrh ponude biti 2,4 litreni motor, a spominje se i 2,0 litarski motor s turbo punjačima. Dolazi i sa 6-brzinskim automatskim mjenjačem.

Koliko nam je poznato, Kia Optima će se prodavati samo u Europi.